2024. április 24., szerda

Több mint 106 ezer dináros tartozás ágyneműre

Nadežda 86 éves, 17 ezer dináros nyugdíja, és 106.670 dináros tartozása van. Ezért az összegért ágyneműt, pontosabban egy fedő matracot, és egy mágneses párnát vásárolt. A hitel, havi 4.444 dináros, 24 hónapig törlesztendő részletekből áll. A részleteket rendszeresen levonják a nyugdíjából. Éppen csak a termékekre vonatkozó szerződés nincs meg nála, és lehetősége sincs arra, hogy visszavonja a vásárlást – számolt be az N1.

Nadežda unokája elmondta, hogy a nagymamája alig tudja kifizetni a nyugdíjából a gyógyszereit, az élelmet, és a számlákat. Hozzátette, érthetetlen számára, hogy a termékek értékesítője hogyan is köthetett szerződést, mivel az idős asszony ennek egy példányát sem kapta el. Azt is kiemelte, hogy nem világos számára, a cég hogyan szerezte meg az asszony személyazonosító számát, mivel a néni összes személyes dokumentumát az unoka őrzi saját lakásában.

Elpanaszolta azt is, hogy a szóban forgó céget nem tudja elérni. A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alaphoz fordultak információkért, mivel az alap az értékesítési céggel kötött szerződés alapján vonja le a részleteket a nagymamától, de mint mondta, ott sem voltak túl segítőkészek.