2024. március 28., csütörtök
MEZŐGAZDASÁGI TERMELŐK TILTAKOZÁSA ÚJVIDÉKEN

A minisztérium levélben válaszolt, a blokád pedig folytatódik – VIDEÓ

A újvidéki báni palota előtt tegnap óta tüntető gazdák ma reggel több utat is lezártak a belvárosban, amiről több ízben is beszámoltunk. Újabb fejlemény, hogy követeléseikre válasz érkezett a Mezőgazdasági Minisztériumtól, de csalódást okozott, mert nem arra ad választ, amire számítottak.

– Olyan válaszokat kaptunk, amelyeknek semmi közük a követeléseinkhez. Pedig egyértelműen fogalmaztunk: az alapvető mezőgazdasági termékek exporttilalmának feloldása, hektáronként 100 liter jövedéki adó nélküli üzemanyag és a műtrágyára vonatkozó támogatás – nyilatkozta az egyik gazda a 021.rs hírportálnak.

A mezőgazdasági termelő bejelentette, hogy további 20-30 traktor érkezése várható, a blokád pedig folytatódik. Mint arról korábban írtunk, az illetékesek reggel 9 óráig kaptak határidőt a gazdáktól arra, hogy reagáljanak követeléseikre. A rendőrök is a helyszínen tartózkodnak.

Đorđe Grujić, a tiltakozáson résztvevő gazda a 021.rs-nek azt mondja, hogy a blokádokat azért hosszabbították meg, mert komolytalanul veszik a tiltakozást.

– Ez csak egy értesítés, hogy nem viccből jöttünk ide, hanem megoldani egy problémát – mutatott rá Grujić.