2024. április 20., szombat

Šoralov: Rendőri ellenőrzés alá vonjuk a határsáv és az erdő közti területet

A rendőrség teljes egészében az ellenőrzése alá vonja majd a határsáv és az erdő közti területet, emellett több rendőr teljesít majd szolgálatot a problémás szakaszokon – közölte Bojan Šoralov, az Észak-bácskai körzet vezetője azon találkozón, ahol elemenzték a migránsok ellenőrizetlen mozgását, az eddig meghozott intézkedések eredményeit és tapasztalatokat, valamint ismertették a további terveket, írja a Subotica.com.

Az Észak-bácskai körzet irodájában megtartott tanácskozáson jelen voltak a biztonsági szervezetek és intézmények, az ügyészség képviselői, valamint mindazok, akik részt vesznek a helyi lakosság biztonságát és egészségét védő intézmények munkájának megszervezését célzó tevékenységben.

– Ami a legjobban aggaszt bennünket, függetlenül attól, hogy a rendőrség nap mint nap a városon kívüli befogadóközpontokba szállítja a migránsokat, az az újonnan érkezett migránsok folyamatos beáramlása – közölte Šoralov.

Hozzátette, hogy folyamatban van egy speciális terület kialakítása az erdő és a határsáv között, amelyet a tervek szerint a rendőrök teljes ellenőrzés alatt tartanak majd, és így állandóan ellenőrizhetik majd a migránsok mozgását.

– Az elkövetkező napokban még nagyobb létszámú különleges rendőri egységeket követelek Szabadka területén, különösen az erdő melletti lakott területeken. A helyi rendőrséggel folytatott közelmúltbeli egyeztetések után az a következtetés vonható le, hogy jelentősen csökkent a migránsokat érintő incidensek száma, elsősorban a tevékenységüknek, valamint az embercsempészetben részt vevő személyek letartóztatásának köszönhetően – fogalmazott Šoralov.