2024. április 25., csütörtök

Megnyílt a Nagybecskerek körüli elkerülő út 3,7 kilométeres szakasza

Megnyitották ma a Nagybecskerek körüli elkerülő út 3,7 kilométeres szakaszát a forgalom előtt, számolt be a 021.rs hírportál.

Tomislav Momirović, építésügyi, közlekedési és infrastrukturális miniszter a szakasz megnyitásakor elmondta, hogy az elkerülő út kulcsfontosságú a teherforgalom városból való kivonása, a káros gázok csökkentése és az ipar fejlődése szempontjából is.

Hozzátette, hogy tavasszal kezdődik az ötödik, négy kilométer hosszú szakasz kiépítése, amely az elkerülő út utolsó része, és amelynek elkészültével a teljes teherforgalmat kivonják a városból.

Az illetékes miniszter kiemelte, hogy a tervek között szerepel a Belgrád– Nagybecskerek– Újvidék autópálya építésének megkezdése. Az elkészült szakaszon megépült az elkerülő út legdrágább része is: a Béga folyó hídja, amelyet Nagybecskerek három évtized után kapott, valamint két körforgalom.

Simo Salapura, Nagybecskerek polgármestere közölte, hogy a város körüli elkerülő út megépítésének témája közel negyven éve aktuális, és az első szakasz 1987-ben készült el.

– Az új út megnyitásával a tranzitforgalom nagy része elkerüli a várost, elsősorban Nagykikinda, Újvidék, Magyarcsernye, Óbecse és Temesvár irányába költözik – fogalmazott a polgármester.