2024. április 18., csütörtök
VÍZILABDA – U18-AS LEÁNYIFJÚSÁGI VB, BELGRÁD

Bronzérem a magyaroknak

A magyar női ifjúsági (U18) válogatott bronzérmet nyert a Belgrádban rendezett korosztályos világbajnokságon. Az olaszok elleni meccsre nagy önbizalommal készültek a lányok, hiszen a csoportban már egyszer 12:8-ra legyőzték az azzurikat, s amikor a második negyedben már 6:2-re vezettek, evidens volt, hogy a nyakukban az érem. Végül ismét négygólos győzelem lett a vége, Lendvay Zoé három gólig jutott, a meccs legjobbjának mégis Golopencza Szonját választották meg, aki 12 alkalommal hárította az olaszok lövését. Idén nyáron a magyar lányoknak ez volt a második érmük világversenyen, az U19-es válogatott ugyanis ezüstérmet szerzett július közepén az izraeli Európa-bajnokságon.

Az aranyérmet nem meglepő módon az amerikaiak szerezték meg, bár nem kell elfeledni, hogy a csoportban 15:14-re kikaptak a görögöktől. A döntő azonban más kávéház volt, az amcsik kiválóan használták ki az emberelőnyös helyzeteiket, Jenna Flynn pedig belőtt két büntetőt (29 találattal ő lett a gólkirály), s ez volt a döntő a fináléban. Az eredmény 6:6-ig egál volt, ezután a helléneknek már futniuk kellett az eredmény után, de beérni már nem tudták a tengerentúliakat.

A 7. helyért: Hollandia–Új-Zéland 18:8. Az 5. helyért: Spanyolország–Ausztrália 16:12. Bronzmérkőzés: Magyarország–Olaszország 9:5. Döntő: USA–Görögország 10:8.

Pihenés nem lesz a szerb fővárosban, hiszen holnap az U18-as fiú-vb kezdődik meg ott. A megmérettetésen 18 csapat összesen 59 mérkőzést játszik majd le, a 2018-as szombathelyi vb-ről pedig Görögország, Spanyolország és Magyarország (a szerbek a bronzmeccsen 15:13-ra kaptak ki a magyaroktól) védi az érmeket. A csoportbeosztás, A csoport: Kazahsztán, Horvátország, Magyarország, Üzbegisztán, Kuvait. B csoport: Brazília–Ausztrália, Görögország, Hollandia, Törökország. C csoport: Új-Zéland, Olaszország, USA, Szerbia. D csoport: Kanada, Spanyolország, Dél-Afrika, Montenegró.