2024. április 25., csütörtök

„Találkozunk majd az út végén”

John Travolta búcsúja Olivia Newton-Johntól

Megható üzenettel búcsúzott kollégájától és barátjától, Olivia Newton-Johntól John Travolta.

A négyszeres Grammy-díjas angol–ausztrál énekesnő és színésznő, Olivia Newton-John 73 éves korában halt meg dél-kaliforniai otthonában, családja és barátai körében – adta hírül a CNN az énekesnő férjének közleménye alapján. Newton-John hosszú ideje mellrákkal küzdött, tavaly októberben derült ki, hogy harmadjára is kiújult a betegsége.

Olivia Newton-John legismertebb dalai közé tartozik a Banks of the Ohio, a Let Me Be There, az If You Love Me, Let Me Know, az I Honestly Love You, a You’re the One That I Want, a Xanadu és a Physical. Legismertebb filmszerepei Sandy Olsson volt (John Travolta oldalán) az 1978-as Grease-ben és Kira az 1980-ban bemutatott Xanadu musicalfilmekben.

A Nagy-Britanniában született, de Ausztráliában nevelkedett színésznő a rák elleni küzdelem, a természet- és az állatvédelem támogatójaként is ismert volt.

John Travoltával jó barátságot ápoltak a Grease című musical óta. Randal Kleiser filmje hatalmas siker lett, filmzenéje az év második legsikeresebb albuma volt az Egyesült Államokban. Az Olivia Newton-John által előadott Hopelessly Devoted to You-t pedig Oscar-díjra is jelölték.

A két színész a forgatás alatt kötött barátságot, amely életre szólónak bizonyult. Ezzel az üzenettel búcsúzott John Travolta az Instagramon:

„Drága Oliviám, mindannyiunk életét sokkal jobbá tetted. Hihetetlen volt a hatásod. Nagyon szeretlek. Találkozunk majd az út végén, és újra együtt leszünk mindannyian. Az első pillanattól kezdve, hogy megláttalak, és örökre a tiéd: a te Dannyd, a te Johnod!”