2024. március 29., péntek
VÍZILABDA – U18-AS LEÁNYIFJÚSÁGI VB, BELGRÁD

A bronzért játszhattak hétfőn

Jó kezdés, halvány folytatás és bravúros, de nem elégséges hajrá után Magyarország tegnap este Olaszországgal a bronzéremért játszhatott a Belgrádban befejeződött U18-as leányifjúsági világbajnokságon, miután az elődöntőben 10:9 arányban kikapott a kiváló Görögországtól. A meccset Benczúr Márton tanítványai kezdték jobban, hiszen Aubéli és Mácsai találataival 2:0-ra elhúztak, ezután azonban magukhoz tértek a hellének, és a negyedik negyedre már 10:5-re vezettek.

A magyarok azonban nem adták fel, parádés hajrával 10:9-re szépítettek, de egyenlíteni már nem sikerült, még emberelőnyös helyzetből sem. „Kiváló meccs volt, és a görögök megérdemelték a finálét, hiszen három negyeden keresztül jobbak voltak, mi meg kezdőként játszottunk, mintha két nappal ezelőtt tanultunk volna meg vízilabdázni. Játékosaink fiatalok, némelyek még gyerekek, de mindent megtettek a siker érdekében. Így van ez: egyszer nyersz, egyszer veszítesz…” – értékelt a meccs után Benczúr.

A másik elődöntő szinte előre lefutott volt, mert a torna végéhez közeledve az amerikaiak begyújtották a rakétákat, és ennek a sebességnek az olaszok sem tudtak ellenállni. A meccs legjobbja az öt gólig jutó Jenna Flynn volt, aki 26 találattal a góllövőlistát is vezette a döntő előtt.

Elődöntő: Görögország–Magyarország 10:9, USA–Olaszország 18:9.

ŠIBENIK. – Felkészülési mérkőzésen: Horvátország–Magyarország 10:9.

II. LIGA. – Az 5. fordulóban,
észak: Taurunum–Polet 18:17, Vračar–Zenta 23:6. A sorrend: Taurunum 15, Vračar 9, Polet 6, Zenta 0 pont.

Dél: Kraljevo–Goč 24:8, Paraćin–Požarevac 13:8. A sorrend: Paraćin 12, Požarevac és Kraljevo 9, Goč 0 pont.