2024. április 24., szerda

Horogkeresztet festettek a REM egyik tagjának lakóházára Újvidéken

Milorad Vukašinovićnak, az Elektronikus Médumokat Szabályozó Testület (REM) egyik tagjának újvidéki lakóházának falára ma reggel horogkeresztet festettek fel, amit egyenlővé tettek a REM szervezetével – írja a 021.rs hírportál.

A hírt Olivera Zekić, a REM elnöke is megerősítette, majd hozzátette, hogy az esetet jelentették a rendőrségnek.

Vukašinović az esetre reagálva elmondta, hogy az incidens logikus következménye az egyes médiákban folytatott kampánynak, amit különféle civil szervezetekkel együtt folytatnak már több hónapon keresztül.

Miloš Vučević polgármester is reagált az esetre, amit a leghatározottabban elítélt és hozzátette, hogy a náci szimbólumokat ábrázoló grafitik megjelenése fenyegetést jelent és a REM egyik tagjának megfélemlítését szolgálja.

– A náci szimbólumoknak nincs helyük a szabad Szerbiában. Újvidék városa minden erejével küzdeni fog a gyűlölet, a nemzeti és vallási alapú türelmetlenség, valamint az erőszak minden formájának terjesztése ellen – jelentette ki a polgármester.

Emlékeztetőül: a REM nemrégiben kiosztotta a nemzeti frekvenciákat azon televíziók számára, amelyek már korábban is megkapták, mint a a Pink, a Prva, a Happy és a B92.