2022. október 3., hétfő

Horogkeresztet festettek a REM egyik tagjának lakóházára Újvidéken

Milorad Vukašinovićnak, az Elektronikus Médumokat Szabályozó Testület (REM) egyik tagjának újvidéki lakóházának falára ma reggel horogkeresztet festettek fel, amit egyenlővé tettek a REM szervezetével – írja a 021.rs hírportál.

A hírt Olivera Zekić, a REM elnöke is megerősítette, majd hozzátette, hogy az esetet jelentették a rendőrségnek.

Vukašinović az esetre reagálva elmondta, hogy az incidens logikus következménye az egyes médiákban folytatott kampánynak, amit különféle civil szervezetekkel együtt folytatnak már több hónapon keresztül.

(Fotó: 021.rs)
(Fotó: 021.rs)

Miloš Vučević polgármester is reagált az esetre, amit a leghatározottabban elítélt és hozzátette, hogy a náci szimbólumokat ábrázoló grafitik megjelenése fenyegetést jelent és a REM egyik tagjának megfélemlítését szolgálja.

– A náci szimbólumoknak nincs helyük a szabad Szerbiában. Újvidék városa minden erejével küzdeni fog a gyűlölet, a nemzeti és vallási alapú türelmetlenség, valamint az erőszak minden formájának terjesztése ellen – jelentette ki a polgármester.

Emlékeztetőül: a REM nemrégiben kiosztotta a nemzeti frekvenciákat azon televíziók számára, amelyek már korábban is megkapták, mint a a Pink, a Prva, a Happy és a B92.