2024. április 23., kedd
KREATÍV PERCEK

Kompakt nappali étkezővel, panelben – online tervezéssel

Segít a lakberendező!

Mielőtt hozzáfogna otthona, irodája, egyszóval környezete megtervezéséhez, kérje ki lakberendezőnk tanácsát! Olyan ötleteket és megoldásokat kaphat tőle rovatunkban, amelyeket csak tapasztalt szem lát. Még akkor is, ha csak kisebb átalakítást tervez, stílust vagy bútort szeretne váltani, és kissé elbizonytalanodott a hatalmas kínálat láttán, vagy netán nem tudja, hogyan fogjon hozzá.

A háromtagú család új lakásba költözött, amelynek nappalija kicsivel kisebb a régebbi lakás nappalijánál. Viszont csak ebben a helyiségben lehet megoldani az étkezőfunkciót is, mivel a konyha nagyon parányi. Ők már betették a régi bútorokat a szobába, ám sehogy sem találták meg a helyiség funkcionális elosztását. Ekkor kérték a segítségemet a szoba újragondolására. A lakás a németországi Wuppertal városban található, a helyszíni szemle online, videohívásban történt, majd ezután a pontos méreteket is e-mailben küldték el nekem.

A szoba méretein kívül a meglévő bútorok méreteit is kértem, hogy pontosan fel tudjam rajzolni, hogy mi miért nem funkcionális nekik jelen pillanatban.
A szoba hosszabbik, ajtóval szemközti falán már megvoltak az előző tulajdonos által felrakott díszkövek. A szoba berendezését teljesen meg kellett fordítani. Az étkezőasztal pedig a szoba méretéhez viszonyítva óriási méretű volt, azt mindenképpen cserére ítéltem.

A dekorfal fölé LED-megvilágítást terveztünk, amely szépen megvilágítja a falat. A dekorfal elé került a médiafal és a bútorzat, amely egy könyvespolccal is gazdagodhatott a megfordításnak köszönhetően. A televíziót pedig egy kényelmes szürke sarokgarnitúráról nézhetik. A szürke szín mellé egy kis sárga meleg hangulatot is beiktattunk egy fotel, függöny és néhány díszpárna segítségével.

***

Ha lakberendezéssel kapcsolatos kérdésük van, kérdezzenek, és a lap hasábjain megválaszolom. Levelüket a szerkesztőség címére küldjék postán (Magyar Szó, 21000 Novi Sad, Vojvode Mišića 1.) vagy e-mailben (tarka@magyarszo.rs). A borítékra írják rá: Segít a lakberendező.