2024. március 28., csütörtök

Ha nyár vége, akkor SZIN

Idén is Szegeden zárul a magyarországi fesztiválszezon, augusztus 24.-27. között kerül megrendezésre a Szegedi Ifjúsági Napok.

Bár a SZIN – a legnagyobb hagyományokkal bíró hazai zenei eseményként – már a Woodstock előtt egy évvel, 1968-ban igyekezett meghonosítani a fesztiválérzést Magyarországon, igazi nagy menetelése kb. 20 évvel ezelőtt kezdődött és ma már erős helyet foglal el a legmenőbb hazai fesztiválok között.

Az évek során a Tisza-parti rendezvény egy biztos pont lett a nyári bulifolyamban, ahol érdemes még egy utolsót elmerülni a fesztivál forgatagában. A Tisza-part, Szeged és a SZIN hangulata ma már kihagyhatatlan a szezon végén.

Olyan híres nemzetközi előadók látogatnak el Szegedre mint Jason Derulo, Rag'n'Bone Man, Tom Grennan, A7S, Russkaja, de nem maradnak el természetesen a legnevesebb hazai előadók sem: Halott Pénz, Bagossy Brothers Company, Punnany Massif, Follow The Flow, Vad Fruttik, Azahriah, Fish!, Road, Esti Kornél, Bohemian Betyars, Belga, 30Y, Majka & Curtis... és még sokan mások.

A fesztiválozóknak idén első alkalommal lehetőségük van letölteni a fesztivál hivatalos mobil applikációját, ahol mindenki összeállíthatja a személyre szabott Line-upját a kedvenc előadóival , így nem kell aggódnia, hogy lemarad bármelyik koncertről is.

A szerdai és szombati napijegy 16.900 Ft, a csütörtöki és a pénteki 14.900 Ft-os áron vásárolható meg. A négynapos bérlet ára augusztus 8. éjfélig 36.500 Ft, ezután és a helyszínen is az ár 42.000 Ft.

További információk a fesztiválról, jegyvásárlásról és az előadók napi bontásáról megtalálható a www.szin.org weboldalon.