2024. március 29., péntek

Öt módja annak, hogy kevesebbet költsünk a nyaralásunkra

Pénzt spórolni egy utazás megszervezésekor néha nagyon nehéz feladat lehet, mert kevesen hajlandók feláldozni kényelmüket, és lemondani az utazás által kínált legkisebb örömről is. Vannak azonban egyszerű módszerek, amelyekkel nagy összegeket takaríthatunk meg, és ugyanazokat a dolgokat élvezhetjük – írja a 021.rs hírportál az euronews.rs-re hivatkozva.

1. Idényen kívüli utazás

Bár hagyományosan a nyarat tekintjük az évi szabadságok időszakának, azokat, akiknek nem kell feltétlenül nyáron elutazniuk, semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy szeptemberre vagy októberre válasszanak turisztikai ajánlatot. Az utazási irodák általában olcsóbb megoldásokat kínálnak áprilisban, májusban, szeptemberben vagy októberben. Az idényen kívüli ajánlatok 25-30 százalékkal is olcsóbbak lehetnek, mint a szezonálisak.

2. Fapados légitársaságok

Azoknak a személyeknek, akik nem veszik igénybe az utazási irodák szolgáltatásait, és saját maguk szervezik meg a nyaralásukat, fontos tudniuk, hogy bizonyos esetekben repülővel utazni olcsóbb lehet, mint autóval. Ezért kell követni az olyan fapados légitársaságok ajánlatait, amelyeknél akár 50 euróért is lehet menettérti jegyeket vásárolni. Jegyvásárlásnál fontos tudni, hogy az ár csak egy, hátizsák méretű kézipoggyászt tartalmaz. A bőröndre külön díjat számolnak fel, ezért alaposan át kell gondolni, hogy valójában mennyi bőröndre is van szükségünk, mert az ár a súlytól függ.

3. Rugalmasság a dátumok és úti célok tekintetében

Akár légitársasággal, akár autóval utazunk, jobban járunk, ha hagyjuk, hogy a körülmények szabják meg úti célunkat. Amikor a légitársaságok új járatot vezetnek be, általában az első hónapokra akciós jegyárakat kínálnak, ami nagyon kedvező lehet. Éppen ezért érdemes utánajárni, hogy a fapados légitársaságok hova repülnek Belgrádból, és milyenek a szállásárak ezeken a helyeken.

4. Szálláshely kiválasztása

Akár a tengerre, akár valamelyik városba utazunk, sok esetben nem érdemes túl fényűző és drága szállást választani, ha nem tervezünk sok időt eltölteni ott. Mindig van lehetőségünk egy kicsit alacsonyabb minőségű szállodát választani, ha úgy gondoljuk, hogy a nap nagy részét nem ott töltjük.

5. Ingyenes belépés

Indulás előtt érdemes utánanézni, hogy egy adott helyszínen mely programok ingyenesek vagy nagyon olcsók. Például a Louvre-ba 18 éven aluliaknak ingyenes a belépés, míg Olaszországban ingyenes a belépés a múzeumokba minden hónap első vasárnapján.