2024. április 25., csütörtök

Hatalmas villanyszámlát kapott, pedig a ház már négy éve leégett

Csaknem négy éve leégett egy lakóépület Belcsényben, ahol mintegy tíz szociálisan veszélyeztetett kisgyermekes család élt, és a bérlők még mindig rendszeresen kapnak villanyszámlát – tudósít a 021.rs hírportál a mitrovica.info-ra hivatkozva.

Az önkormányzat nem tett semmit az érintett családok érdekében, néhányan nyugdíjasotthonba kerültek, többségük pedig lakást bérel. 

Köztük van Adnana Azirija öttagú családja is. Ők a Szerbiai Villanygazdaság csaknem 200 ezer dináros számláján felháborova elkezdték bontani azt az épületet, amelynek teljes tetőszerkezete megsemmisült a tűzben.

– Kaptam egy számlát a felhasznált áramról, pedig már a minimális lakhatási feltételek se nincsenek meg az épületben, és nem is lakott benne senki. Egészen a közelmúltig az elhagyatott épület szeméttelep volt, és megjelentek a patkányok is. A bűz mindenfelé terjedt. Az emberek aggódnak az objektum összeomlása miatt, sok gyerek van a közelben, de az a benyomásom, hogy a belcsényi önkormányzatot ez egyáltalán nem érdekli – fogalmazott Aziri. Hozzátette, hogy a tűzeset napján nem volt tartozása, rendszeresen fizette a villanyszámlát.

A tűzeset után Belcsény községi elnöke azt mondta, hogy minden fedél nélkül maradt családról gondoskodnak, azonban úgy tűnik, ez nem így történt, közli a 021.