2024. április 20., szombat

Zenta új ízei

A Savoyai kedvence fagylalt és a Virágzás nevű bor az imázsépítés újabb állomásai

Pénteken délután a zentai Réel Chocolate üzletében bemutatták a Savoyai kedvence nevet viselő fagylaltkülönlegességet, amely a Zentai Csata brand egyik legújabb tagja, valamint a Tiszavirág Fesztivál idei fesztiválborát, amely most már évről évre szintén egy zentai jellegzetességként lesz jelen a mindennapokban. Az eseményen Laskovity Kornél, Zenta Község Idegenforgalmi Szervezetének igazgatója, valamint Lengyel István, a Réel Chocolate Manufaktúra tulajdonosa mutatta be a különlegességeket.

A Savoyai kedvence fagylalt és a könnyű nyári bor sokak kedvence lehet (Gergely Árpád felvétele)

A Savoyai kedvence fagylalt és a könnyű nyári bor sokak kedvence lehet (Gergely Árpád felvétele)

– A Réel Chocolate Manufaktúra nagyon büszke arra, hogy Zentán helyi jellegű termékekkel szolgálhat. Már évekkel ezelőtt megalkottuk az úgynevezett Zentai Csata csokoládénkat, és azóta játszottunk a gondolattal, hogyan bővíthetnénk ezt a palettát, így született meg az idén a zentai csatához köthető fagylaltunk ötlete. A Savoyai kedvence fagyi tulajdonképpen egy tejcsokoládé-puncs fagylalt némi karamellel. Természetesen a karamellöntetet is saját recept alapján készítjük, ahogy a fagylaltjaink is a saját csokoládéinkból készülnek. Úgy vélem, egyre több turista látogat el hozzánk, és a helyiek is előszeretettel visznek külföldre csokoládékülönlegességeinkből. Ezért is tartjuk igazán fontosnak ezen termékeink skálájának bővítését – fogalmazott Lengyel István, aki csapatával közösen álmodta meg a fagylalt ízvilágát.

A Savoyai kedvence egy tejcsokoládé-puncs fagylalt, némi karamellel megbolondítva (Gergely Árpád felvétele)

A Savoyai kedvence egy tejcsokoládé-puncs fagylalt, némi karamellel megbolondítva (Gergely Árpád felvétele)

Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete néhány évvel ezelőtt kezdte el a Zentai Csata brand építését, akkor egy borászattal együttműködve alkotta meg a Zentai Csata vörösbort.

– Mindig is éreztük, hogy egy karakán vörösbor mellé hiányzik egy könnyed, lágy nyári bor is. Ezért úgy döntöttünk, hogy a Tiszavirág Fesztivál jó alkalom ezen bor kiválasztására, hiszen ez városunk egyik legjelentősebb borünnepe. A fesztivál nevéből adódóan szerettük volna a tiszavirágzást ebben a borban valamilyen formában viszontlátni. Így a fesztivál alkalmával felkértünk egy öttagú, helyi gazdasági képviselőkből összeállított zsűrit, hogy segítsen nekünk kiválasztani a fesztivál idei borát. A versenyen vak kóstolással szavazta meg a zsűri a részt vevő borászatok termékei közül az ez évi legízletesebb bort. A választás a szabadkai Dibonis borászat termékére esett – mondta Laskovity Kornél.

(Gergely Árpád felvétele)

(Gergely Árpád felvétele)

A csomagolás és a címke is arra utal, mintha magát a tiszavirágzást zárták volna palackba, persze csak képletesen értve, a könnyed és lágy ízvilág mindenkit, aki belekortyol, a Tisza menti kisvárosra emlékeztet majd. Az együttműködés célja pedig pontosan ez volt. A bort az érdeklődők a turisztikai irodában vásárolhatják meg, Virágzás fantázianévvel ellátott csomagolásban.