2024. április 20., szombat

A hétvégén minden út Oromra vezet

Megnyitották az I. Oromi Sörfesztivált és az Oromiak Ötödik Világtalálkozóját

Pénteken 20.30-kor hivatalosan is megnyitották az I. Oromi Sörfesztivált, valamint az Oromiak Ötödik Világtalálkozóját. Az oromi helyi közösség és az Orom fejlődéséért Polgárok Egyesülete szervezésében először rendezték meg a sörfesztivált az általános iskola udvarában. 17 órától Dj Maxy biztositotta a talpalávalót, majd 18 órától sörhöz kapcsolódó ügyességi játékokra került sor, mint például a sörpong, korsótartás, sörivó és kötélhúzó verseny. Az eseményen bőséges étel és ital kinálattal, valamint többféle sörrel várták a rendezvényre kilátogatókat.
A jelenlévőket Erdélyi Olivér, az oromi helyi közösség elnöke köszöntötte, aki elmondta, hogy az augusztusi hónap a falu fénypontja egész évben, hiszen ilyenkor van a legtöbb fesztivál.

Erdélyi Olivér köszöntötte a jelenlévőket az első oromi sörfesztiválon (Gergely Árpád felvétele)

Erdélyi Olivér köszöntötte a jelenlévőket az első oromi sörfesztiválon (Gergely Árpád felvétele)

– Büszkén mondhatjuk, hogy ebben az időszakban nincs olyan szabad időpont amelyet valamilyen rendezvényre tudnánk kihasználni. Az Oromiak Világtalálkozóját szerettük volna idén színesebbé tenni és ezért hoztuk létre a sörfesztivált. Sok munka van a szervezésben és a kivitelezésben, de nyugodtan mondhatom, hogy megérte, látva azt, hogy milyen szép számban jelentek meg itt az emberek. Ehhez elengedhetetlen volt Magyarkanizsa önkormányzata és a helyi és környékbeli cégek és vállalkozók támogatása. Köszönjük nekik a sok segítséget, jövőre ugyanitt találkozunk és megpróbáljuk még színesebbé varázsolni a rendezvényünket – mondta Erdélyi Olivér.
Az eseményt hivatalosan Lackó Róbert, a magyarkanizsai képviselő testület elnöke nyitotta meg, aki hozzátette, hogy a sörfesztivál egy hagyomány kezdete.
– Két olyan rendezvényről beszélünk, amely során az ember otthonról hazamegy. Gratulálni szeretnék az oromiaknak, a szervezőknek és mindenkinek nagyon jó szórakozást kívánok – mondta Lackó Róbert.
A megnyitó után a 3+2 együttes vette át a színpadot, akiket az Ex Yu bend váltott.
Az Oromiak Ötödik Világtalálkozójára szombaton, augusztus 6-án kerül sor, ismét az általános iskola udvarában, a focipályán és a kiserdőben. A világtalálkozó fő célja hogy, az oromiak és onnan elszármazottak erre az egy napra újra hazalátogassanak, majd ott beszélgessenek és találkozzanak egymással. Minden korosztály számára izgalmas programokkal készültek a szervezők, a belépés díjtalan. Mindenki sok szeretettel várnak szombaton is Oromra.