2024. március 28., csütörtök

John Malkovich Szerbiában vendégszerepel

Amerikai, bécsi és lengyel művészekkel lép fel a Felix Romulianában

Augusztus 8-án, azaz hétfőn John Malkovich amerikai színész európai turnéja részeként látogat el a Zaječartól 11 kilométerre levő Felix Romuliana császári palota maradványaihoz. A színész itt bemutatja a Pokoli vígjáték / Egy sorozatgyilkos vallomásai című előadását, amelyben olyan jeles művészekkel együtt lép fel, mint Chen Reiss és Susanne Langbein szopránok. A produkcióban közreműködik a Bécsi Akadémia Zenekar, Martin Haselböck bécsi karmester vezényletével, valamint a lengyel Wrocławi Barokk Zenekar.

John Malkovich és csapata a Feliks Romulianumban meghirdetett előadása előtt még fellép Linzben és a finn Turku városában is, majd folytatódik a turné Madridban, azt követően pedig Lengyelországban. A színész egyébként legutóbb a 2020-as belgrádi 48. Fest vendége volt, amelyen bemutatta a Zenekritikus című zenés színpadi előadását, majd a filmművészethez való kiemelkedő hozzájárulásáért megkapta a Belgrádi Győztes díjat is.

A Pokoli vígjáték / Egy sorozatgyilkos vallomásai című előadást a Zaječar kulturális nyár és az ArtLink Fesztivál keretében mutatják be, mely idén ünnepli fennállásának tizedik évfordulóját.