2024. április 19., péntek

Új berendezéseket kap a nagykikindai kórház

A tartományi kormány tegnapi ülésén döntést hozott arról, hogy összesen 75,2 millió dinár értékben egészségügyi felszerelést szerez be a nagykikindai általános kórház szükségleteihez. A kórházba mammográfiás gépet, plazmasterilizátort, radioszkópos készüléket, EEG-készüléket, digitális dermoszkópot, bipoláris elektroreszektort, lézeres rugalmas ureterorenoszkópot, uretrocitoszkópiához szükséges készletet és műtőlámpát kap a kórház.
Az ülésen döntés született arról, hogy 69,2 millió dinárt irányítanak Karlóca (Sremski Karlovci) község részére a meglévő felsővezeték áthelyezésére, valamint a közlekedési területek felújításának és a vízellátás szükségleteinek megfelelő cserehálózat kiépítésére, illetve a Braća Anđelić utca atmoszférikus csatornájának és közvilágításának kiépítésére.
Arról is döntöttek, hogy a Park Palić Kft. számára 36,5 millió dinárt irányoznak át a palicsi hétvégi település Részletes Szabályozási Tervének megvalósítására, azaz a köztulajdonban lévő építési telek rendezésére – illegális és leromlott állapotú épületek eltávolítására és az eltávolításukról szóló határozat megszerzésére.