2024. április 19., péntek

Szent István-napi rendezvény Óbecsén

Két év kihagyás után augusztus 19-én és 20-án ismét megtartják Óbecsén a Szent István-napi rendezvénysorozatot. A kétnapos eseményt a helyi Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör szervezi meg az óbecsei önkormányzat, a Tartományi Művelődési, Tömegtájékoztatási és Vallási Közösségi Titkárság, valamint a vállalatok, vállalkozók és egyének támogatásának köszönhetően.

A program pénteken, augusztus 19-én 17:30-kor kezdődik az Óbecsei Schola Cantorum Énekkar vendégváró koncertjével az alsóvárosi Páduai Szent Antal-templom előtt. 18 órakor tartják a kenyérszenteléssel egybekötött ünnepi szentmisét ebben a templomban, ezt követi 19 órától az ünnepi beszéd és a megszentelt kenyér felvágása a Köztársaság utcában felállított szabadtéri színpadon. Ezt követően a Ki hallotta ennek hírét?! című ünnepi műsort tekinthetik meg a nézők, amelyet a Petőfi kultúrkör Kiscimbora és Petrence táncegyüttesei adnak elő. 20 órától Koncz Antónió óbecsei fiatal zenész koncertjére kerül sor. 20:30-tól Polyák Lilla musical-színésznő, 21 órától pedig Radics Gigi énekesnő koncertje következik. 22 órakor tűzijáték, majd az óbecsei Les Filles zenekar áll színpadra.

A rendezvény másnapján, augusztus 20-án 16 és 19 óra között kerül sor a Szent István-napi főzőversenyre a Nikola Tesla utcában, a jó hangulatról az óbecsei Sógor Együttes gondoskodik. A főzőversenyre eddig 28 csapat jelentkezett be, az érdeklődők augusztus 15-ig jelentkezhetnek a Petőfi Sándor Magyar Kultúrkör irodájában. A gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők. 16 órától a Jancsi Bohóc Bábszínháza Egyesület A kacor király című bábelőadását tekinthetik meg a Petőfi Sándor Általános Iskola udvarában. 16:30 és 18 óra között gyermekprogramok, játékok és kézműves foglalkozások várják a legkisebbeket szintén az iskola udvarában, majd 18 órától a szegedi Habakuk Zenekar egyórás koncertjét élvezhetik a gyerekek. A főzőverseny eredményhirdetésére 20 órakor kerül sor, majd 20:30-tól éjfélig tartó utcabálon szórakozhatnak az óbecseiek, amelyen a helyi Sógor Együttes húzza a talpalávalót. A rendezvény mindkét napján kirakodóvásár, valamit étel- és italvásár várja a látogatókat.