2024. április 20., szombat
VÍZILABDA – U18-AS LEÁNY-VB, BELGRÁD

A szerbeknek magas ez a szint

A belgrádi Május 25. uszodában megkezdődött az U18-as leányvízilabda-világbajnokság. Az 1. forduló megmutatta, hogy a házigazda Szerbiának jelenleg nincs e szinthez megfelelő gárdája, javarészt azért sem, mert a csapatban csak négy játékos 2004-es születésű, a többiek jóval fiatalabbak. Ehhez mérten mindjárt az elején súlyos vereséget szenvedtek Új-Zélandtól, 17:5-re kaptak ki úgy, hogy az egyébként Egerben légióskodó Maja Dulić kapus 17 lövést kifogott. A D csoportban ennél csak nehezebb lesz, mert tegnap Spanyolország volt az ellenfél, azután pedig Horvátország következik.

Magyarország viszont több mint magabiztosan kezdett, hiszen nem a győzelem volt a kérdés Törökország ellen, hanem az, hogy a törökök egyáltalán dobnak-e gólt. Nos, ez 0:20-nál sikerült nekik, de így is katasztrofális vereséget szenvedtek. A magyaroknál Hajdú Kata hatot, Aubéi Tekla, Varró Eszter és Lendvay Zoé ötöt-ötöt szerzett, de minden mezőnyjátékos betalált legalább egyszer. A következő ellenfelük tegnap Kazahsztán volt.

Eredmények, 1. forduló, A csoport: Olaszország–Kazahsztán 16:3, Magyarország–Törökország 32:2. B csoport: Görögország–Japán 22:11, USA–Üzbegisztán 27:6. C csoport: Hollandia–Dél-Afrika 22:6, Kanada–Ausztrália 12:12. D csoport: Szerbia–Új-Zéland 5:17, Spanyolország–Horvátország 17:3.

Itt említjük meg, hogy augusztus 11-től szintén Belgrádban rendezik meg az U18-as világbajnokságot a fiúk számára is. Szerbia a C csoportban kapott helyet Új-Zélanddal, az Egyesült Államokkal és Olaszországgal, Magyarország pedig az A csoportban van Üzbegisztán, Kazahsztán, Horvátország és Kuvait társaságában. A magyarok és a szerbek közös edzőtáborozáson vettek részt Kecskeméten.