2024. április 24., szerda

Tanszereket és iskolatáskát kapnak az elsősök

Augusztus 31-e és szeptember 2-a között érkeznek a beiskolázási csomagok a magyar nyelven tanuló kisdiákokhoz

Már készülnek a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási tanszercsomagjai Magyarország Kormányának támogatásával, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével – olvasható az MNT Facebook-oldalán.

Az értékes tanszercsomagokat az első osztályba induló, magyar nyelven tanuló kisdiákok kapják meg egy jó minőségű iskolatáskával együtt, a budapesti Rákóczi Szövetség jóvoltából. A tanszercsomagot és az iskolatáskát augusztus 31-e és szeptember 2-a között a Magyar Nemzeti Tanács minden kisdiáknak eljuttatja.

A beiskolázási tanszercsomag a következő taneszközöket és felszerelést tartalmazza:

Egy gazdagon felszerelt tolltartót, betűkirakót, metalofont, vonalzókészletet, vízfestéket, ollót, gyurmát, kollázspapírt, zsírkrétát, ragasztót, temperát, ecseteket, rajzblokkot, filctollat, abakuszt, több fajta és méretű füzetet, tornazsákot és ugrókötelet. Mindemellett a gyermekek megkapják még Varga Katalin: Gőgös Gúnár Gedeon című, az olvasni tanulás segítésére íródott mesekönyvét, a Mézeskalács című gyermeklap legfrissebb számát és Vukelity Csilla: Betűtanoda című két kiadványát is.