2024. április 18., csütörtök

Csak egy MRI-készülék működik

A Kamenicai Intézet új épületén folyó munkálatok miatt több részleg munkaidején változtattak

Csak egy olyan gép működik a Vajdasági Onkológiai Intézetben, amelyen mágnesesrezonancia-vizsgálatot lehet végezni, jelentette az újvidéki médiának dr. Zoran Radovanovića Vajdasági Onkológiai Intézet igazgatója. Elmondta, mindez a Kamenicai Intézet új épületén folyó munkálatok miatt történik. Kifejtette, ezeknek a gépeknek az áthelyezése nem lehetséges, mivel szigorú előírásoknak kell hogy megfeleljen az a terem, ahol MRI-gépeket használhatnak. A jelenlegi helyzetben főként az építkezésből adódó rezgések zavarják a gépek megfelelő működését. Az onkológiai vizsgálatok egy részét a Vajdasági Klinikai Központ vállalta át. A következő időszakban a képalkotó diagnosztikai részleg más berendezésein sem folyhat munka, mindenekelőtt a vibrációk, a por, és az építkezésből adódó egyéb berendezések áthelyezése miatt.

A munkálatok a Kamenicai Intézet más részlegeinek működésére is kihatnak, így a belgyógyászati, az aneszteziológiai és a neuropszichiátriai szakrendelés munkaidején változtattak, tájékoztatott Radovanović. Mint mondta, az említett részlegeken kizárólag a délutáni órákban folyik majd rendelés. A pszichológiai szakrendelő és a terápiás részleg szintén délutáni munkaidővel fogadja a pácienseket. A nőgyógyászati rendelő és a rehabilitációs szolgálat viszont kizárólag délelőtt áll a betegek szolgálatában.

A CT-vizsgálatok, a PET-szkenneren végzett vizsgálatok, az operációs részleg, a sugár- és kemoterápia, és az intézet egyéb szolgáltatásai a megszokott formában lesznek elérhetőek a páciensek számára.

A Kamenicai Intézet 3-as épületében a tervek szerint helyet kap majd az intézet szív- és érgyógyászati, tüdőgyógyászati és onkológiai részlege. Az alsó, föld alatti szinteket már befejezték, májusban kezdték meg a munkálatok jelenleg is folyó második fázisát. Az építkezés ezen ciklusának határideje 18 hónap.