2024. április 20., szombat

A korszerű betegellátásért

Három új autó a magyarkanizsai egészségháznak

Három új gépjárművel gazdagodott a magyarkanizsai egészségház gépparkja. Kedden délelőtt az egészségház előtt Fejsztámer Róbert, Magyarkanizsa község polgármestere ünnepélyesen három vadonatúj gépjárművet adott át Gyólay Karolinának, az intézmény igazgatójának. Magyarkanizsa község önkormányzata sokat tesz az egészségház felszerelésének fejlesztéséért annak érdekében, hogy az ellátás minél hatékonyabb legyen – emelte ki a polgármester.

Az autókat az orvosok és a nővérek a terepi munkához használják majd

Az autókat az orvosok és a nővérek a terepi munkához használják majd

– Az igazgatónővel még tavaly megállapodtunk abban, hogy számukra a legnagyobb segítség az lenne, ha egy bizonyos összeget az önkormányzat el tudna különíteni a géppark fejlesztésére. A három Dacia típusú gépjármű több mint 3.5 millió dinárba került. Mivel 13 település tartozik Magyarkanizsához, jövőre is szeretnénk újabb járműveket vásárolni, hiszen nagy szükség van rájuk. Igyekszünk minden formában támogatni az egészségügyi intézményeket. Az újításnak köszönhetően a nővérek és az orvosok könnyebben tudnak közlekedni a települések között. Közös pályázatok és együttműködések révén próbáljuk a felszerelések minőségét javítani. Helyben egyre kevesebb az orvos és a nővér, de ezen nem nagyon tudunk változtatni, viszont a munkához való feltételeket meg tudjuk teremteni és ehhez járul hozzá az önkormányzat is – fogalmazott Fejsztámer Róbert.

Gyólay Karolina megköszönte a támogatását, és elmondta, hogy az új autókat az orvosok és a nővérek egyaránt használni fogják.

A három új autó több mint 3.5 millió dinárba került

A három új autó több mint 3.5 millió dinárba került

– Ezzekkel az autókkal terepre járnak majd. Azokhoz a betegekhez mennek, akik mozgásképtelenek, fekvőbetegek, illetve házi ellátásra szorulnak. Amennyiben ülőbeteget kell hosszabb útra vinni, akkor így egy új megbízható autó áll a rendelkezésünkre, amivel könnyen el lehet jutni Újvidékre vagy akár Belgrádba. Az önkormányzat minden évben segít valamiben és az új autóknak köszönhetően a házi ellátás folyamatos és minőséges lesz – mondta Gyólay Karolina.

Az igazgatónő hozzátette, hogy idén eddig 5 személyautót írtak le a gépparkból, abból kifolyólag, hogy már nem lehet őket regisztrálni és, hogy további kettő is 2 erre a sorsra vár. Kiemelte, hogy a gépjárműhiány miatt az  orvosok eddig a terepi munkát nehezen tudták elvégezni, de ez most változni fog.