2022. szeptember 28., szerda
MAGYAR NEMZETI TANÁCS

Szerb nyelvi felzárkóztató képzés

Szeptember 5-étől kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemistáknak

A Magyar Nemzeti Tanács ösztöndíjprogramjának szerves részei az intenzív szerb nyelvi felzárkóztató képzések, amelyek abból a célból kerülnek megszervezésre, hogy a szerbiai felsőoktatási intézménybe felvételiző egyetemisták szerb nyelvtudását olyan szintre fejlesszék, hogy a nyelvi hátrányok minél kevésbé befolyásolják a továbbtanulást és a szakválasztást, valamint, hogy a már felvételt nyert hallgatók könnyebben vegyék a szerb nyelven történő továbbtanulás jelentette akadályokat.

Szeptember 5-e és 16-a között kerül megszervezésre a már felvételt nyert elsőéves egyetemisták számára a 80 tanórából álló szerb nyelvi intenzív felzárkóztató képzés, amelynek helyszíne az újvidéki Európa Kollégium. Az idei évben a Vajdasági Jogászösztöndíj Programban résztvevő hallgatók is lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek ezen a képzésen.

A képzés megkezdése előtt tudásszintfelmérésre kerül sor, amelynek időpontja augusztus 29-e, hétfő, 10.00 óra. A helyszínek pedig a szabadkai a Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium, a zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és a temerini Kókai Imre Általános Iskola.

A képzés ingyenes, a szállást az MNT biztosítja, míg az utazás és az étkezés költségei a résztvevőket terhelik, és saját szervezést igényelnek.

A Magyar Nemzeti Tanács programja megvalósul Magyarország Kormányának támogatásával – a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alap közreműködésével.

Jelentkezni a https://breki.mnt.org.rs címen lehet, bővebb információt pedig a Magyar Nemzeti Tanács Hivatalában, a 024/524-534-es telefonszámon vagy az office@mnt.org.rs e-mail-címen kaphatnak.

Jelentkezési határidő: augusztus 24., 14 óra – áll a Magyar Nemzeti Tanács sajtószolgálata tájékoztatójában.