2024. április 19., péntek

Kisiklott egy tehervonat

Átszervezték a vasúti közlekedést

Hétfőn dél tájban kisiklott egy tehervonat egyik kocsija a Belgrád–Bar vasútvonalon, Pribojnál. Senki sem sérült meg, de a vasúti infrastruktúra megrongálódott. A 16 vagonból álló szerelvény hatodik kocsijának kisiklása miatt leállt a közlekedés, a Szerbiai Vasúti Infrastruktúra szakszolgálatai rövid időn belül a helyszínen tájékozódtak a történtekről, és a Srbija Voz vállalat közölte, az illetékes bizottság a lehető legrövidebb időn belül megállapítja a baleset okát, majd elvégzik a szükséges javításokat, és helyreállítják a forgalmat.

A vonatkisiklás miatt módosult a Montenegró felé közlekedő nemzetközi szerelvények forgalmi rendje, valamint a belső vonatközlekedés is. A javítások befejeztéig Priboj és Bistrica között autóbuszok szállítják az utasokat, majd tovább vasúton utazhatnak. A Barból induló és oda tartó esti vonatokon a fennakadás elhárításáig nem lesz személygépkocsik szállítására alkalmas kocsi. Minden egyéb részletről tájékoztatják az utazóközönséget a vasúti közvállalat honlapján: www.srbijavoz.rs.

Azok az utasok, akik az előállt helyzet miatt lemondanak a vonattal való utazásról, visszaigényelhetik a teljes jegyárat a Beograd Centar és a zimonyi állomáson. A Srbija Voz igény szerint vagy készpénzben, vagy számlára való utalással juttatja vissza a vonatjegy árát.