2024. április 18., csütörtök

A hírességek szigetén a napozóágy bérlése is drága

Két év után ismét visszatért az élet a görög tengerpartra, azon belül is Míkonosz szigetére, ahol a szezont maga a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk nyitotta meg. Rajta kívül még több híresség is élvezi a mediterrán sziget adta lehetőségeket – tájékoztat az euronews.rs hírportál.

Míkonoszra azonban egyre több hétköznapi ember is ellátogat a legfrissebb adatok szerint. Igaz, az árak jóval magasabbak mint 2019 előtt: egy éjszakáért akár 742 eurót is fizethetünk, 400 euró alatt pedig szinte lehetetlen szállást találni a sziget felkapottabb helyein.

A míkonoszi napágyak ára is a strand elhelyezkedésétől és a hely hírnevétől függ. Namosz strandján a tengerhez legközelebbi első sorban 700 eurót is fizethetünk az ágyért és a napernyőért.

Ám, ahol a legtöbb pénz megfordul, ott általában szervezett bűnözés is folyik. A rablók kikutatják, hol laknak a tehetősebb vendégek és megpróbálják eltulajdonítani az értékeiket. A legutóbbi eset albán turistákkal történt, akik egy luxushotelban foglaltak maguknak szállást. A tolvajok fúróval jutottak be az erkélyen keresztül, és több mint 45 ezer euró értékű ékszert, valamint útleveleket tulajdonítottak el tőlük. Utóbbiak általában a feketepiacon kötnek ki, ahol főleg illegális bevándorlóknak adják el őket több száz euróért.