2024. április 25., csütörtök

Településrendezés Gunarason

Rövidesen befejezik a helyi közösség épületének felújítását – Augusztus közepén falunapot tartanak

Azt már megszoktuk, hogy a gunarasi helyi közösségben mindig történik valami. Kovács Viktor, a helyi közösség tanácsadója aktuálisan arról számolt be lapunknak, hogy az elmúlt hetekben átfogó környezetrendezési munkálatok zajlottak a faluban. Ezek célja a környezet szépítése és a közlekedés biztonságosabbá tétele volt.

– Nagyszabású munkaakció valósult meg, a falu több pontján megmetszették a fákat és kivágták az aljnövényzetet. Emellett a Topolya–Óbecse útvonaltól a bekötőút mentén felmetszették a fákat, a törzsüket befestették fehérre, valamint lekaszálták az aljnövényzetet. Mindez azért volt fontos, mert a falu több pontján, akár kereszteződésekben, akár az utak mentén, sok fa és aljnövényzet belógott az utakra. Ez általában ott volt jellemző, ahol nem laknak, illetve a kereszteződésekben, ahol szintén nagyobb területen nő ki az aljnövényzet. A munkaakciónak köszönhetően szebbé tettük a környezetünket, és biztonságosabbá a közlekedést – mondta, majd arról is szólt, hogy a munkaakció pozitív visszajelzéseket kapott a lakosság irányából. Az emberek is észrevették, hogy változás van: szebb a falu, illetve biztonságosabban tudnak közlekedni.

A falurendezési munkaakció már véget ért, viszont egy nagy volumenű felújítási projektum még mindig zajlik. A helyi közösség épületének felújítása és átalakítása márciusban kezdődött, és megtudtuk, hogy hamarosan befejeződik.

– Elmondható, hogy jelen pillanatban ütemterv szerint haladnak a felújítások a helyi közösség épületén. Komoly változások történtek az épületen belül, kialakítottunk egy új tanácstermet, egy új irodát, illetve a folyosórész is teljesen megújult. A külső homlokzat is újításon esik át, jelen pillanatban ez a munka zajlik. Valószínűleg egy–másfél héttel a falunap előtt fognak véget érni a munkálatok. Akkor még lesz időnk szépíteni az egészet, mert a falunap alkalmával fogjuk átadni – számolt be Kovács, majd arról is szólt, hogy az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a falunapot idén is augusztus második hétvégéjén fogják megtartani.

– Augusztus 13-án és 14-én tartjuk meg a falunapot. 13-án, szombaton lesz a Gunarasi Gazdakör által szervezett szántóverseny Mackósoron. 14-én, vasárnap fogjuk megtartani a falunapot a központi téren. Annyit elöljáróban elmondhatok, hogy az idén a sztárfellépő a Night Cruisers Band lesz. Emellett több újdonsággal is készülünk – fogalmazott Kovács Viktor, és hozzáfűzte, hogy a falunap vendégei érdekes és meglepő dolgokra készülhetnek.