2024. április 16., kedd

Együtt lenni jó

Programokban gazdag családi napot szerveztek Péterrévén

Gyermekeknek szervezett különféle színes programok, élő zene, bográcsban rotyogó csirkepaprikás – ez jellemezte azt a családi napot, amit a péterrévei Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesület szervezett vasárnap, az egyesület székházában. Az egész napos rendezvényen mintegy nyolcvanan vettek részt, a helyi családok mellett érkeztek résztvevők Bácskossuthfalváról, Magyarkanizsáról, Adáról és Moholról is.

Arcfestés a legkisebbeknek (Kancsár Izabella felvétele)

Arcfestés a legkisebbeknek (Kancsár Izabella felvétele)

A péterrévei Balaska család is tagja a helyi Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesületnek.Balaska Sára férjével és három gyermekével látogatott el a rendezvényre.

– Fontos ez az esemény, hiszen összehozza a családokat és a barátokat. Ismerjük egymást, és így közösen eltölthetünk egy szép, programokban gazdag napot. Az egyesület sok más rendezvényt szervez, rendszeresen járunk mindegyikre, de ez a családi nap a kedvencünk – mondta Balaska Sára.

Sokan várakoznak az ugrálóvár előtt (Kancsár Izabella felvétele)

Sokan várakoznak az ugrálóvár előtt (Kancsár Izabella felvétele)

A szervezők a gyermekek szórakoztatására fektették a hangsúlyt: ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglalkozások, pónilovaglás, bűvész és tombola is várta a legkisebbeket.

– Édesanyámmal, a húgommal és a nővérem lányával jöttünk el a rendezvényre. Nagyon tetszenek a programok és örülök, hogy mindannyian együtt vagyunk. Jó, hogy vannak ilyen események Péterrévén, közelebb tudják hozni egymáshoz az embereket – mondta a péterrévei Bozsóki Annabella.

– Én valójában kisegítő vagyok, azokkal foglalkozom, akik szeretnének lovagolni a pónin – közölte a helyi Kiss Jázmin.

Két bográcsban főtt a finom csirkepaprikás (Kancsár Izabella felvétele)

Két bográcsban főtt a finom csirkepaprikás (Kancsár Izabella felvétele)

Családi nap elnevezésű rendezvényt a péterrévei Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesület szervezte meg idén második alkalommal.

– Rendezvényünkkel igyekszünk megszólítani a család apraját-nagyját, más nagycsaládos egyesületből is érkeztek résztvevők. Célunk az ismerkedés és a barátkozás népszerűsítése, és hogy a szülők minél több időt töltsenek együtt a gyermekeikkel. A Családi nap elnevezésű rendezvény mellett számos egyéb programot is szervezünk, mint például a farsangi felvonulás, az anyák napi ünnepség, a húsvéti kézműves foglalkozások, a palacsintaparty, a Batyubál, töklámpás készítése halloweenre, de bábszínházzal is szoktuk kedveskedni a gyerekeknek– mondta Kiss Eleonóra, a péterrévei Bölcső Tincse Nagycsaládos Egyesület alelnöke.

Színes programok várták a gyermekeket (Kancsár Izabella felvétele)

Színes programok várták a gyermekeket (Kancsár Izabella felvétele)