2024. április 24., szerda
NB I.

Zalaegerszegi siker a rajton

Finoman szólva sem kezdte jól a Honvéd az idényt. A Zalaegerszeg elleni hazai találkozón bő fél órát kellett várni arra, hogy a vörös-feketék az ellenfél kapuját először veszélyeztessék. A zalaiak ugyan több helyzetet is kidolgoztak, ám vagy a befejezések bizonyultak pontatlannak, vagy Szappanos, a kispesti hálóőr védett, bravúrt bemutatva. A második félidő elején már ő sem tudott segíteni, és a rendkívül gyors Meshack vezetést szerzett a vendégeknek. A fővárosiak mindjárt nagyobb sebességre kapcsoltak, és úgy tűnt, Jónssonnak köszönhetően egyenlíteni is tudnak, ám a találatot a játékvezető nem adta meg, hiszen a támadás során egy másik kispesti kézzel ért a labdához. A hajrában a csereként beállt Gergely megduplázhatta volna csapata előnyét, ám Szappanos nagy védést bemutatva megmentette csapatát az újabb bekapott góltól. A kispesti pontszerzéshez azonban ez is kevésnek bizonyult…

Csak egy kis jóindulattal lehet azt mondani, hogy nem volt unalmas a kecskeméti meccs… (Fotó: MTI)

Csak egy kis jóindulattal lehet azt mondani, hogy nem volt unalmas a kecskeméti meccs… (Fotó: MTI)

Nem rezdültek meg a hálók a Kecskemét–Vasas újonccsatán. Az első félidőben kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség. Változást Ságinak, a hazaiak védőjének kiállítása hozott a szünet előtt. A második játékrész elejét megnyomta a fővárosi csapat, ám emberelőnyét nem tudta gólra váltani.

Izgalmasan alakult az Újpest–Mezőkövesd bajnoki. Az első félidőben a lilák több helyzetet dolgoztak ki, majd Katona előnyhöz is juttatta őket. A szünetet követően Bjeloš könnyen eldönthette volna a találkozót, ám tiszta helyzetét csúnyán elrontotta. Nem sokkal később jött is a szokásos büntetés, az újpesti védők figyelmetlenségét kihasználva Jurina kiegyenlített. A folytatásban több gól már nem esett, az egy ponttal kétségkívül a vendégek lehettek elégedettebbek.

Az 1. forduló: Honvéd–Zalaegerszeg 0:1 (Meshack 47.), Kecskemét–Vasas 0:0, Újpest–Mezőkövesd 1:1 (Katona 35., illetve Jurina 65.), Kisvárda–Debrecen 2:2 (Camaj 50., Makowski 87., illetve Dzsudzsák 85., Bárány 90+3.). A Paks–Fehérvár és a Ferencváros–Puskás Akadémia találkozó lapzárta után ért véget.

A következő forduló (augusztus 5-én, 6-án és 7-én): Vasas–Paks, Debrecen–Kecskemét, Kisvárda–Mezőkövesd, Puskás Akadémia–Újpest, Fehérvár–Honvéd. Ide tartozó hír, hogy elhalasztották a Zalaegerszeg–FTC mérkőzést. A Magyar Labdarúgó-szövetség tegnap közösségi oldalán közölte: a versenybizottság a magyar bajnok nemzetközi szereplése miatt döntött a halasztásról, az új időpontról pedig később határoznak. A Ferencváros szerdán – közép-európai idő szerint 20 órától – az azeri Qarabağ vendégeként játssza első mérkőzését a BL-selejtező 3. fordulójában.