2024. április 19., péntek
NŐI LABDARÚGÁS

A Breznica nyerte meg a Királynők Kupáját

Július 27. és 31. között a szegedi Szent Mihály és a magyarkanizsai TSC közös szervezésében bonyolították le a Királynők Kupája elnevezésű nemzetközi női labdarúgótornát, amelyen részt vett még a pljevljai Breznica és a szabadkai Spartacus B csapata.

A torna első játéknapját Tiszaszigeten rendezték meg, ahol a montenegrói bajnok és a Spartacus B összecsapása gól nélküli döntetlennel zárult, a szegedi gárda pedig egy, a hajrában szerzett góllal legyőzte a TSC csapatát. A 2. fordulóban, amelynek Magyarkanizsa adott otthont, a hazai együttes 2:2-es döntetlent ért el a szabadkai fiatalok ellen, míg a Bajnokok Ligája selejtezőire készülő pljevljaiak 3:0 arányban bizonyultak jobbnak az NB I. újoncánál. A zárófordulóban a Breznica csapata 3:0-ra győzött a hazai pálya előnyét élvező magyarkanizsaiak ellen, és ezzel a pljevljai lányok meg is nyerték a tornát, hiszen behozhatatlan előnyre tettek szert a többiekkel szemben. A torna zárómérkőzésén a Spartacus tartalékcsapata nagyszerűen kezdett, Pataki Georgináék ugyanis már 2:0-ra is vezettek a Szent Mihály ellen, a tapasztaltabb szegedi együttes azonban azt követően sorozatban öt gólt is szerzett, így a piros-sárgák háromgólos győzelemmel zárták a négynapos vetélkedést.

A Királynők Kupájának végeredménye: 1. Breznica 7, 2. Szent Mihály 6, 3. Spartacus B 2, 4. TSC 1 pont. A verseny legjobb góllövőjének Vujadinović Jelena bizonyult, a Breznica játékosa négy alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.