2024. március 28., csütörtök

Befejezték az új Lidl körüli terület rendezését

A városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal közölte, befejeződtek a munkálatok a Limán 4 városrészben felépített Lidl önkiszolgáló körüli területen.

Az önkormányzati hivatalban elmondták, hogy az Ivo Andrić utcában felépített, nemrégiben megnyitott Lidl önkiszolgáló környékén befejezték a terület rendezését, és a földes területek zöldítését. Új bekötőutakat építettek az önkiszolgálóig, összesen 96 méternyi területet aszfaltoztak le. Ezenkívül 567 méter hosszan járdákat építettek, és 406 méternyi kerékpárutat alakítottak ki. Az infrastrukturális beruházások magukba foglalták az új vízvezeték-hálózat kialakítását a kereskedelmi objektumig (989 méter), valamint 296 méter szennyvízhálózat megépítését is – olvasható a Dnevnik napilap honlapján.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A felsoroltakon kívül új közmegvilágítást alakítottak ki az új Lidl önkiszolgálója és a parkolók körül, összesen 20 utcai lámpát helyeztek el, rendezték a földes területeket, füvet ültettek, valamint megvigyázták azokat a fákat, amelyek már az építkezés megkezdése előtt is ott voltak.

A Limán 4 városrészben elvégzett munkálatok értéke összesen 84 millió dinárra rúg, a kivitelezők a városi Nagyberuházási és Területrendezési Hivatal felügyelete mellett valósították meg a projektet. A munkálatokat a kivitelező határidő előtt befejezte.

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

(Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Az üzletláncról érdemes tudni, hogy a német Schwarz Gruppe üzleti csoportosulás részeként működik, az országban, Európában a vezető láncolatok egyike. Több mint 30 országban vannak boltjaik, nagyjából 11.550 kisebb vagy nagyobb kereskedés. Szerbiában 2018 októbere óta vannak jelen, több mint 50 kereskedéssel.