2024. március 29., péntek

Felújításra szorulnak a törökbecsei játszóterek

A pénzből csak tatarozásra futja

Korábban már számos újítást végeztek a törökbecsei játszótereken, második éve azonban anyagi gondok miatt csak festésre és kisebb javításokra futja.
A helyzet abból kifolyólag állt elő, hogy 2020. december 31-én lejárt a tíz évre szóló, helyi járulék megfizettetésére vonatkozó határozat, ezért azóta kevesebb pénzből gazdálkodhat a helyi közösség, amely több éve gondoskodik a közterületek karbantartásáról. A pénzhiány a játszótereket is érinti. Törökbecsén 13 játszótér van, amelyek a parkokban, a Tisza-parton, sőt a peremvárosi utcákban is kellemes időtöltésre és aktív kikapcsolódásra nyújtanak lehetőséget a legkisebbeknek.
– A munkám miatt nem jutunk el mindennap az unokáimmal a játszótérre, de azért igyekszem rendszeresen vinni őket. A gyerekeim a központi parkban lévő játszótér közelében laknak, úgyhogy naponta ellátogatnak oda kicsit kikapcsolódni. Nagyon fontos a játszóterek karbantartása, elengedhetetlen a tisztaság. A rosszul karbantartott, rozsdásodó, törött, régi játszótéri eszközök nem biztonságosak, könnyen megsérülhetnek a kisgyerekek. Ők még nem tudnak magukra vigyázni, nekünk, szülőknek és nagyszülőknek kell figyelnünk arra, hogy minden rendben legyen – magyarázta a törökbecsei Koszorús Zsuzsanna, aki két unokájával jár a játszótérre.
Legrosszabb állapotban a Jagić utcai játszótér van, ahol hiányosak a hinták, a libikókák, a körhinta és a padok is. Miroslav Macura helyi közösségi titkár elmondta, hogy fontos a gyermekek biztonsága, ezért a tervek szerint hamarosan javítási munkálatokat végeztetnek a megrongálódott, elhasznált elemeken. Hozzátette, a felújításra mindössze 60 ezer dináros keretösszeget tudnak megjelölni a költségvetésben.