2024. április 23., kedd

Hamarosan újra Green Future Fesztivál Zentán

Augusztus 11–13. között a kiváló buliké és a tökéletes kikapcsolódásé lesz a főszerep a zentai Népkertben

Egy hónapon belül startol a Green Future Fesztivál, két év kényszerpihenő után. A népszerű fesztiválnak 2013 után ismét a zentai Népkert ad otthont augusztus 11–13. között. A szervezők már hónapok óta lázasan készülődnek, hogy minél jobb és tartalmasabb élményt tudjanak nyújtani a fesztiválozóknak. Tajti Attila, a fesztivál megálmodója és oszlopos tagja kiemelte, hogy az idei Green Future infrastrukturálisan és a zenei programok tekintetében sokkal tartalmasabb lesz, mint a korábbi években bármikor.

Mivel készültök idén a vendégeknek?

– Két év szünet után térünk vissza, így szeretnénk egy nagyon szabad, nagyon vidám hangulatú és magas színvonalú rendezvénnyel visszatérni a törzsközönségünk elé. Azokra is gondolunk, akik az elmúlt két évben léptek be abba a korba, hogy fesztiválokra járhassanak, amikor nekünk a járvány miatt nem volt lehetőségünk megszervezni a térség legjelentősebb ifjúsági fesztiválját.

Sátorozási lehetőséget biztosítotok-e a fesztiválozóknak?
– A kemping a sportcsarnok mellett fog elhelyezkedni, és a sátorozóknak lehetőségük lesz a nap bármely szakaszában igénybe venni a sportcsarnok zuhanyzóit és mosdóit. Azzal, hogy visszatértünk Zentára, a szálláslehetőségek kínálata is szélesebbé vált, amire már évek óta egyre nagyobb igény mutatkozott.

Meddig vásárolhatóak meg az elővételes jegyek, és mennyibe kerülnek?

– A bérletek augusztus 10-ig elővételben is megvásárolhatóak 3500 dináros áron.

A jegyekkel kapcsolatban úgy tudom, hogy egy akcióval is kedveskedtek a fesztiválozóknak. Mit érdemes erről tudni?

– Így van. Augusztus 10-ig meghosszabbítjuk a 4+1-es akciónkat, amikor is négy jegy vásárlása után egy ötödiket adunk ajándékba.

A fellépők listája már végleges, kikkel találkozhatunk idén a Green Future-ön? Mely korosztályt szeretnétek leginkább megszólítani a fellépőkkel?

– Kétórás élő koncertet ad a Colonia együttes, fellép Azahriah, aki jelenleg az egyik legnépszerűbb előadó Magyarországon. Velünk tart az erdélyi 4S Street zenekar, akik a Bagossy Brothers Companyval közösen léptek fel a Papp László Arénában, továbbá ValMar is a színpadra lép, és itt lesz a Voyage és a Phrenia is. Több nemzetközileg elismert produkciót is felvonultatunk, mint például Tita Lau, a The Yellowheads, Nusha, Lady Lee és a Stadiumx. Az említett produkciók DJ-i a világ minden pontján álltak már a lemezjátszók mögött, és az idei nyáron is a világ legnagyobb városainak rendezvényein vesznek részt a Green Future Fesztivál mellett. A Green Future közönsége mind zenei irányzatokban, mind korosztályban nagyon széles spektrumot zár be. A Greenen nagyon jelentős a technóvonal, ami a törzsközönségünk igényeit szolgálja ki. Emellett nagy figyelmet szentelünk annak, hogy a család minden tagja megtalálja azt a zenei programot, ami számára érdekes lehet. A gyerekeket, a szülőket és a nagytesókat egyaránt várjuk, és igyekszünk mindenki ízlésének eleget tenni.

Merre lesz található a fesztivál főbejárata, illetve parkolási lehetőség lesz-e a kocsival érkezőknek?

– A fesztivál főbejárata a Tisza felől a Népkertbe vezető útvonalon lesz, parkolni pedig a sportcsarnok parkolójában tudnak a fesztiválra látogatók.

Milyen programok várják a fiatalokat napközben? Úgy tudom, a kék medencét ingyenesen használhatják majd a fesztiválozók, igaz ez?

– Így van! Aki bérlettel rendelkezik, az a karszalagja felmutatásával jogosult a medencére történő ingyenes belépésre, ahol nappali partikkal várjuk a hűsölni vágyó fiatalokat.

Hol tart jelenleg a szervezés? Mikor kezdődik a fesztivál építése?

– A szervezés az utolsó fázisában tart. A színpadok látványterveit véglegesítjük, és a hozzánk látogató produkciók repülőjegyeit és szállodáit foglaljuk. Magát az építést augusztus 8-án, hétfőn kezdjük el, és itt fontos megjegyeznem, hogy nem zárjuk el az utat a Népkertben lévő játszótértől és a kúttól sem.