2024. április 25., csütörtök

Letartóztattak egy C&A vámügyintézőt

Letartóztatták azt a 49 éves vámügyintézőt, akit pénzmosás bűncselekményének elkövetésével és felelős személyi helyzettel való visszaéléssel vádolnak, tudósít az Euronews.rs a Belügyminisztérium közleménye alapján.

A gyanú szerint 2019 januárja és 2021 szeptembere között a belgrádi C&A MODA RS vállalatnak ellenőrizte a valótlan tartalmú vám- és pénzügyi dokumentációt azon áruk esetében, amelyek Kínából érkeztek konténerszállító hajóval Horvátországba, onnan pedig Szerbiába.

A közleményben leírták, hogy A.J. összesen 750.562.946 dinárral károsította meg az országot. Ahogyan leírják, a pénz egy részét ingatlanvásárlásba fektette, több lakást és garázshelyet vásárolt Belgrádban.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, 2014 és 2021 között 300 olyan bűncselekményt hajtottak végre, amelynél visszaéltek a C&A logójával és vámjogi státuszának előnyeivel. Több hónapos vizsgálat után, annak ellenére, hogy a bizonyítékok azt erősítik, a szerbiai C&A-hoz nem köthetők a bűncselekmények, a Szerb Köztársaság Vámhatósága mégis arra az álláspontra jutott, hogy őket teszik felelőssé. Emiatt az üzletlánc kivonult Szerbiából, és bezárta az üzleteit.