2024. április 25., csütörtök

Ifix-(sátor)tábor a falu szélén

Moholon ingyenes sátorozási lehetőséggel várta a Fest Ada vidéki látogatóit az Ifix Ifjúsági Szervezet

A hétvégén Moholon fergeteges rockzene fogadta a vendégeket a Fest Ada könnyűzenei rendezvényen az Annuska Clubban, illetve változatos szórakoztató program és ingyenes táborozási lehetőség a fesztiválozókat az adai Ifix Ifjúsági Szervezet jóvoltából a helyi Hangárnál, az egykori moholi vásártéren. A lelkes adai fiatalok a lehetőségeikhez képest mindent megtettek, hogy a látogatók a rendezvény mindkét napján jól érezzék magukat a kora esti órákig, amikor az egykori legendás klub udvarán a zenekarok elkezdtek koncertezni. A fesztiválozókat pénteken és szombaton fogadták a tábor területén, ahol különféle szórakoztató programokat, kézműves-foglalkozásokat, hangszerbemutatót, meglepetéskoncertet és rertró partit tartottak. Szombaton ebédet is készítettek a táborlakóknak, valamint a rekkenő hőségben üdítőitalokkal is ellátták őket a becsületkasszába elhelyezett összeg ellenében.

Bazsó Viktor, az Ifix elnöke elmondta, hogy fél éve a Fest Ada szervezőinek felajánlották, hogy szívesen táborozási lehetőséget biztosítanának a fesztiválra vidékről érkező fiatalok számára. Az adai fiatalok ötlete megtetszett a szervezőknek, így az Ifix belevágott Moholon az omladozó vasútállomás közelében lévő Hangárnál a tábor kialakításába, így az pénteken délutántól már várta a fesztivál látogatóit. Bazsó Viktortól megtudtuk, az előző két szűkös év után az idén igyekeznek minden lehetőséget kihasználni, hogy különféle bulikat szervezzenek a fiataloknak, jótékonysági akciót is tartottak, valamint csatlakoztak több humanitárius megmozduláshoz. Az ifjúsági szervezet tartott hulladékgyűjtési akciót, és megszervezték a játszóterek takarítását is.

– Amennyiben akad egy ötlet, megbeszéljük, és hétvégenként megszervezzük az akciót – jegyezte meg Bazsó Viktor. Elmondta, hogy az adai és a moholi fiatalokat is nagyon nehéz megszólítani, ezért az ifjúsági szervezetnek az a célkitűzése, hogy megmutassák, a fiatalok sok minden olyan dologra képesek, amihez nem kell számítógép vagy sok alkoholos ital. Ennek köszönhetően szépen lassan a szervezet létszáma is növekszik, mert a fiatalok a szervezet akcióiról értesülve felkeresik őket, hogy részt vegyenek az Ifix valamelyik megmozdulásában.

– A legnépszerűbb közösségi oldalon tervezzük egy olyan csoport megalakítását, amihez az Ifix szimpatizánsai is csatlakozhatnának, így ők is időben értesülhetnek az ifjúsági szervezet akcióiról, rendezvényeiről – jelentette be Bazsó Viktor.