2024. április 19., péntek
Muzslya

(Újra) fürödhetünk a Homokosban

Biztonságos a muzslyai Homokos fürdőhely – közölték tegnap a létesítmény gazdálkodásával megbízott Nagybecskereki Lakásgazdálkodási Ügynökségben.
Július 15-én bejelentést kaptak arról, hogy a tóban ismeretlen eredetű szennyezést észleltek. Az ügynökség és a nagybecskereki önkormányzat környezetvédelmi osztályának kezdeményezésére rendkívüli vízvizsgálatot végeztek a fürdőhelyen. A Nagybecskereki Közegészségügyi Intézet megállapítása szerint a fürdőhely vize biztonságos, úgy fürdésre, mint a vízi sportok űzésére. Ezért felszólítják a lakosságot arra, hogy a nagy forróságban nyugodtan látogassanak ki a környék talán legkedveltebb fürdőhelyére!
A több évtizede tartó homokkitermelés következtében keletkezett tavat másfél évtizeddel ezelőtt „fedezték” fel a környéken élők és rájöttek, hogy valójában egy kihasználatlan természeti kincsről van szó. A part megtisztítása és a homok eligazítása után egy kellemes, tiszta vizű, az elmúlt évben pedig már biztonságos fürdőhely jött létre. Ráadásul a nagybecskereki úszómedencével ellentétben a fürdés itt (még) nem kerül pénzbe. A fürdőhelynek hétvégenként több ezer látogatója van.