2024. április 26., péntek

Nosztalgiaparádé a zentai medencében

A jelenlévők közül nyilván senki sem bánta meg, hogy szombaton lelátogatott a Zenta–Vračar férfi bajnoki mérkőzésre, mert a házigazdák olyan meglepetéssel szolgáltak, hogy azt apraja-nagyja megemlegeti. Történt ugyanis, hogy szerencsés egybeesésként pont hazalátogatott Surányi László, a Kaposvár vezetőedzője, ifj. Prikidánovics Nándor, aki szintén Magyarországon edzősködik, és Babin Danilo is, aki pedig Belgiumban egyetemi tanár, s akik több, még aktív társukkal együtt tagjai voltak annak a zentai gárdának, amely akár a második zentai aranynemzedéknek is nevezhető, és kiharcolta az I. B ligában való szereplést.

Nos, a belgrádiak ellen a veteránok is vízbe szálltak, s bár a kondícióval némi bajnok akadtak, a régi reflexek azért megmaradtak, így például Nandi olyan galibát csinált a vendégek centerében, hogy ők is csak néztek. „Jólesett a játék, bár ez a felállítás nem szokta meg, hogy kikap. Lehet, hogy edzek egy kicsit…” – mondta lihegve Surányi, a közkedvelt Surda, aki már a negyedik ikszét tapossa. A meccs után mindenki felállva tapsolta meg a zentai szívet ismét bemutatott egykori kiválóságokat, akik estébe nyúló nosztalgiázással emlékeztek vissza a régi dicső időszakra.

Ja, és az eredmény? Hát, kikaptak a fiúk. 6:7-nél emberelőnyben kiegyenlíthettek volna, 8:9-nél ugyanúgy, de utána már végleg elfogyott a szusz, amit a fiatal fővárosiak ügyesen kihasználtak. De ezen az estén tényleg nem az eredmény volt a fontos, mert a Zentát vélhetőleg utoljára lehetett látni ebben a felállításban…

Zenta: Zenta–Vračar 11:16 (1:5, 3:2, 5:4, 2:5)

Népkerti medence, vezette: Sremčev (Nagykikinda) és Jović (Szabadka).

Zenta: Locki, Tóth 2, Boros, Szabó 3, Babin, Surányi 1, Prikidánovics 2, Baricsek 1, Ecsegi, Hevér 2, Józsa, Lengyel, Molnár.

Vračar: Brakočević, Dekić 3, Simić, Stanojević 3, Petrović 2, Stevanović, Bojić 5, Vukičević 3, Bukilica, Šapurić.

Eredmények, II. liga, 2. forduló, észak: Zenta–Vračar 11:16, Polet–Taurunum 11:14. A sorrend: Taurunum 6, Polet és Vračar 3, Zenta 0 pont. Dél: Goč–Kraljevo 5:18, Požarevac–Paraćin 11:7. A sorrend: Požarevac 6, Paraćin és Kraljevo 3, Goč 0 pont.

FÉRFI VILÁGLIGA. – A csoport, 3. forduló: Szerbia–Ausztrália 14:7. A tegnapi negyeddöntőben a szerbek Olaszországgal találkoztak.