2024. április 23., kedd

Falunap a foci jegyében

Magyarcsernyén sok látogatót vonzott a falunapi program

Szombaton falunapot tartottak Magyarcsernyén. Az idei falunap különlegességét az adta, hogy a helyi labdarúgóklub, a Roham idén ünnepelte fennállásának 100. évfordulóját, és díszülésük mellett az U17-es korosztály számára egy ötnapos tábort szerveztek Magyarcsernyén, melyen testvértelepüléseinek, a magyarországi Bakonycsernye Bányász SE és az erdélyi Dózsa György község Rákosi Lajos Gimnáziumának U17-es csapatai is részt vettek. Falunapkor egy kispályás focitornát bonyolítottak le.

Dr. Tóth László, a helyi közösség tanácsának elnöke különlegesnek nevezte az idei falunapot, ugyanis a három testvértelepülésnek közösen nyert pályázata van a táborra a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél.

– A focitábort úgy szerveztük meg, hogy a testvértelepüléseinkről érkezett focisták is részt vegyenek a falunapi programokban. A kispályás focitornával lezárult a tábor. A helyiek életében mindig különleges szerepet tölt be a falunap. Ez egy olyan nap, amikor az elvándoroltak is hazatérnek, ilyenkor lehetőség adódik a rokonság, a barátok találkozására, kötetlen beszélgetésekre és az emlékek felidézésére – tette hozzá a tanácselnök.

A korábbi években ezen a napon a Csernyeiek Klubjának szervezésében Csernyeiek találkozóját tartottak, idén azonban ez elmaradt. Ennek ellenére az elszármazottak közül is sokan hazalátogattak. A most Szabadkán, Kelebián élő Osztermann József családjával látogatott haza, mert fontosnak tartja a kötelékek megtartását az itthon-maradottakkal.

– Tizenöt éve élek Szabadkán. Minden évben hazajövünk falunapkor, ugyanis ez egy nagyon jó alkalom arra, hogy a régi barátokkal, cimborákkal összefussunk, és meghallgassuk, mi történt egymással az utolsó viszontlátás óta – mesélte József.

A délelőtt tehát a foci jegyében telt el, emellett szerveztek családi, baráti sütés-főzést is. Délután a fiatalságé volt a főszerep, a legkisebbeket animátorok szórakoztatták, a nagyobbaknak pedig parasztolimpiát szerveztek. Az esti órákban kultúrműsorra került sor, amelynek keretében a temerini Morvai Melinda nótaénekes és Óvári Dániel gitáros, énekes szórakoztatta a közönséget, azt követően pedig szabadtéri diszkó várta a fiatalokat. A programra kilátogatókat egész nap élőzene, lacikonyha, sörsátor és kirakodóvásár várta.