2024. április 25., csütörtök

U17-es torna három résztvevővel

A Roham évfordulója alkalmából az U17-es korosztály számára Magyarcsernyén ötnapos tábort szerveztek, melyen testvértelepüléseinek, a magyarországi Bakonycsernye Bányász SE és az erdélyi Dózsa György község Rákosi Lajos Gimnáziumának U17-es csapatai is részt vettek. A tábor zárásaként sort kerítettek egy kispályás tornára is, amelyet 6+1-es felállásban, kétszer tizenöt perces félidőkkel játszottak a hőség miatt. Az érdeklődők három meccset nézhettek meg, mindhárom együttes játszott mindenkivel.

A három U17-es csapat tagjai a díjátadó után (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)

A három U17-es csapat tagjai a díjátadó után (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)

Az első meccsen a Dózsa György-i és a bakonycsernyei együttes lépett a pályára, az eredmény 3:0 lett az erdélyiek javára. A második találkozón a dózsások a magyarcsernyeiekkel csaptak össze. A mérkőzés végeredménye döntetlen (1:1) lett, ezért büntetőpárbaj következett, amelyben a Roham volt a jobb. Az utolsó meccset a két csernyei csapat játszotta, 1:0-s végeredménnyel a házigazdák győztek, így a tornagyőzelmet is bezsebelték.

A díjátadó azzal kezdődött, hogy Budai Richárd, a Roham U17-es csapatának idei gólkirálya átvette a Nagybecskereki Körzeti Liga képviselőjétől a neki járó trófeát. Ezt követően a tornán részt vevő együttesek csapatkapitányai kézhez kapták a serleget, majd az együttesek tagjai átvették az arany-, az ezüst- és a bronzérmeket.

Ami a tábor többi programját illeti, a focisták ellátogattak a topolyai TSC akadémiájára és az arénába is, az adai szabadtéri medencéknél szerveztek egy fürdőzős délutánt, emellett lehetőségük volt edzésre is, hogy felkészüljenek a tornára. A tábor résztvevői elégedetten, új élményekkel és új barátságokkal gazdagodva indultak haza