2024. március 28., csütörtök

Érdekfeszítő műhelymunkák, mézeskalács-készítés

Az immár 12. alkalommal megszervezett, Újvidéki BiG Gyermeknyár ötödik hete veszi kezdetét hétfőn, keretében július 25-e és 30-a között számos műhelymunkán vehetnek részt a legkisebbjeink.

Az Újvidéki Gyermekbarátok kapui mindennap nyitva állnak a gyermekek előtt, a jövő héten a bánáti Antalfalváról (Kovačica) lesz szó, amely híres a naív stílusú festőművészeiről. A legkisebbek ezzel a technikával tanyákat festenek majd, elgondolkodnak a Dunán való hajózásról, arról, hogy mi mindennel lehet közlekedni a vízen, hol sekély és hol mély a folyónk. Emellett azt is megtudhatják majd, hogy a „tengerünk” mennyire veszélyes és mi mindent rejt a mélységeiben.

A gyermekek megismerkedhetnek a mézeskalács készítésének rejtélyeivel, annak eredetével és ennek során maguk is mézeskalács-szívecskéket készíthetnek. A műhelymunkák egyik témája a festők szakmája lesz. Miből áll a munkájuk, mekkora kreativitást igényel és még sorolhatnánk a megválaszolandó kérdéseket. Az előttünk álló héten a Képzőművészeti Kör – Atelje 12 a Péterváradi várban is várja az érdeklődőket, ahol kedden és csütörtökön a gyermekek a mozaikokkal és a szobrászattal is megismerkedhetnek.

A színházi előadásokat kedvelő gyermekek a BiG bevásárlóközpontba látogathatnak el kedden, csütörtökön és szombaton, ahol érdekes műhelymunkákon vehetnek részt. A sportaktivitások színvonaláért hétfőn a Csodaország adrenalinpark felelős.

Minden programra szükséges a gyermekeket idejében bejelenteni, ugyanis a helyek száma korlátozott. A programfüzeteket az iskolákban már szétosztották az iskolaév végén, viszont ugyanez digitális formában is elérhető a https://www.yumpu.com/xx/document/read/67006957/program-novosadskog-decijeg-leta-12 linkre kattintva, valamint a DKCNS – Dečiji kulturni centar Novi Sad Facebook- és dkcnovisad1 Instagram-oldalán is.