2024. március 28., csütörtök

Dugók a vasútállomás környékén

A forgalomkorlátozás a hónap végéig tart

Csütörtökön több hétig tartó forgalomkorlátozás után megnyitották a Felszabadulás sugárutat a gépjárműforgalom előtt, ennek a különösen forgalmas, az urbanisták által a „város lüktető ereként” emlegetett útvonalnak az első szakasza, a vasútállomás körüli rész volt lezárva.

A Távfűtő Művek megbízásából kicserélik a melegvízvezetékeket a gyalogjárda alatti részeken, de mivel a fővezeték a sugárút alatt keresztben is húzódik, majd a Jaša Tomić sugárút alatt és mentén húzódik az Észak Hőtelepig, mind a két sugárutat fell kell, fel kellett ásni.

Pénteken megkezdődtek a munkálatok a Jaša Tomić sugárúton is, a McDonalds előtti részen, komoly közlekedési dugók alakultak ki a környéken. Mindenekelőtt a valamikori Vajdasági Sorsjegyiroda előtti útkereszteződés, azaz a Felszabadulás és az I . Péter király sugárutak találkozási pontja túlterhelt, ugyanis az autóbuszpályaudvarról és a vasútállomás elől induló buszok most erre közlekednek, az I. Péter király sugárút érintésével érik el a Kiszácsi, majd pedig a Partizán utcát és végül az autóutat.

Fotóink tegnap délután, a pénteki csúcsforgalom idején készültek a Jaša Tomić és a Felszabadulás sugárutak kereszteződésénél (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

Fotóink tegnap délután, a pénteki csúcsforgalom idején készültek a Jaša Tomić és a Felszabadulás sugárutak kereszteződésénél (Fotó: Dávid Csilla felvétele)

A gyalogosok és a kerékpárosok közlekedése is nehézkesen bonyolódik le, sok helyen építkezési kerítések akadályozzák azt. A Kiszácsi utcából sem lehet befordulni gépjárművel a Jaša Tomić sugárútra, de a Sava Kovačević és a Marko Kraljević utcákból kikanyarodhatunk autóval, jobb irányba a sugárútra, és autózhatunk a Kiszácsi utcáig.

A Toplana Távfűtő Művek mérnökei úgy vélik, hogy az itt folyó munkálatokat július végéig sikerül majd olyan szakaszba juttatni, hogy az útvonalat megnyithassák a gépjárműforgalom előtt. A gyalogosoknak és a kerékpárosoknak ezt követően is még sokáig bosszúságot fognak okozni a kérítések. A közvállalatból türelemre szólítanak fel mindenkit, a polgárok megértését kérik!