2024. március 29., péntek

Szombaton Falunap Magyarcsernyén

Magyarcsernyén július 23-án tartják meg a Falunapot a Roham Labdarúgóklub futballpályáján. A rendezvény főszervezője a magyarcsernyei helyi közösség, amely a helyi civil szervezetekkel és a labdarúgóklubbal karöltve állította össze a rendezvény programját. Délelőtt 10 órai kezdettel családi, baráti sütés-főzést szerveznek, melyen bárki részt vehet. Benevezési díj nincs, és mindegyik csapat azt főzhet, illetve süthet, amit szeretne, az alapanyagokat, a felszerelést és a tűzifát a résztvevőknek kell biztosítaniuk. Ezzel egyidejűleg a Roham Labdarúgóklub szervezésében, szintén délelőtt, testvértelepülési, kispályás labdarúgótorna is lesz, melyen az U17-es korosztályos csapatok lépnek a pályára a magyarországi Bakonycsernyéről, a romániai Dózsa Györgyről és természetesen a magyarcsernyeiek.

15 órakor az Ifjúsági Klub parasztolimpiát szervez. Ezzel egyidejűleg a kisebbeket animátorok fogják szórakoztatni és játékra buzdítani. 17 órakor Morvai Melinda nóta- és táncdalénekes szórakoztatja az érdeklődőket, 18 órakor pedig az Ady Endre Művelődési Egyesület szervezésében tartalmas kultúrműsor várja a megjelenteket.

A Roham Labdarúgóklub pályáján már több napja zajlanak az előkészületek (Fotó: Vidács Hajnalka)

A Roham Labdarúgóklub pályáján már több napja zajlanak az előkészületek (Fotó: Vidács Hajnalka)

Az esti koncert 20 órakor Óvári Dániel gitáros, előadóművész fellépésével kezdődik, utána szabadtéri diszkót tartanak.

A programra kilátogatókat egész nap élőzene, lacikonyha, sörsátor és kirakodóvásár várja. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.