2022. szeptember 28., szerda

Idén több intézkedés volt, mint tavaly egész évben

Szombaton meghaladta az illegális bevándorlókkal, illetve az őket segítő embercsempészekkel szemben folytatott rendőri intézkedések száma a tavalyi, egész éves adatokat – írta a police.hu.

„Egyre nagyobb a migrációs nyomás a déli határszakaszon, hiszen 2022. január 1. és 2022. július 22. között már 123.851 alkalommal vontak eljárás alá illegális migránsokat, valamint az őket segítő embercsempészeket a hatóságok. A 2021. január 1. és december 31. közötti időszakban ez a szám 123.516 volt" – közölték.

Tudatták: fokozódott a határsértők agresszivitása is.
„A határvédők napi szinten találkoznak létrán átmászó, különböző tárgyakat dobáló, egyre gátlástalanabb, illegális migránsokkal, akik jellemzően rendőrségi, honvédségi járműveket, kamerákat rongálnak meg kövekkel, karókkal, fadarabokkal, tégladarabokkal. Feltűntek a déli határon a felfegyverkezett, illegális migránsbandák is, melyek új kihívások elé állítják a magyar határ védőit" – olvasható a police.hu oldalon.
A magyar rendőrök a katonákkal, polgárőrökkel, fegyveres biztonsági őrökkel, külföldi társszervekkel közösen mindent megtesznek annak érdekében, hogy az országunkban élők biztonságban érezhessék magukat, és határozottan lépnek fel a jövőben is a jogsértőkkel szemben – zárul a közlemény.