2024. március 28., csütörtök

Épül és szépül a Cinege óvoda

Felsőhegyen szorgos kezek dolgoznak az épületen, a gyermekek érdekeit szem előtt tartva

A Felsőhegyi Önkéntes Központ a tavasszal adománygyűjtő bált szervezett, melynek bevételét a zentai Hófehérke Óvoda kihelyezett intézményére, a felsőhegyi Cinege óvoda felújítására fordították. A munkálatok a héten zajlanak a civil szervezet, a szülők és az ott dolgozók segítségével. Ősz Szabó Norbert, a Felsőhegyi Önkéntes Központ elnöke elmondta, hogy az épület már régóta várt felújításra, és hatalmas öröm számukra, hogy ezt megvalósíthatják.

– A bált március végén tartottuk meg, ahol 150 ezer dinárt sikerült összegyűjtenünk, amelyet a szülői tanáccsal összefogva az óvodára költünk. Nagyon rossz állapotban volt már a falu óvodája, penészesek voltak a falak, és egészségtelen környezetbe jártak a gyerekek. A csoportszobák festése már megtörtént, most zajlik az előterek felújítása, valamint a fürdőszobák festése. A következő pedig a laminált padló lerakása lesz, ugyanis a padlózat már nagyon régi, és rossz állapotban van. Az óvoda konyhája néhány páraelszívóval is gazdagodni fog, ezzel is bízva abban, hogy meggátoljuk a falak további penészedését – mondta Ősz Szabó Norbert.

Az önkéntes központ korábbi munkaakciója a felsőhegyi rendőrállomás renoválása volt, ősztől újabb bálokat, illetve gyermekprogramokat szerveznek, amelyek révén további felújításokat végeznek a településen. Az óvoda és a civil szervezet nagyon jó kapcsolatot ápolnak egymással, valamint a zentai Hófehérke Óvoda is jelentős segítséget nyújt a tagintézménynek.

– Az előző tanévben 38 vegyes korcsoportú kisgyermek járt az óvodába, két csoportban folyt a nevelő-oktató munka. Az iskola-előkészítős csoporttal Bartus Klára kolléganőm foglalkozott, míg a vegyes korcsoporttal jómagam. Szép számban vannak gyermekek, ahhoz képest, hogy a falu lakosságszáma csökkenő tendenciát mutat. Féltünk, hogy ez a létszámot is befolyásolja, de nem így történt, ősztől ismételten mintegy 35 gyermek iratkozik majd be az óvodába – tette hozzá Csetle Judit óvónő, aki igazán szívén viseli az óvoda sorsát.