2024. április 20., szombat

Megnyitották a Felszabadulás sugárutat

Forgalomkorlátozás a Jaša Tomić sugárúton

A Felszabadulás sugárút egy részének tegnapi megnyitását követően ma a Jaša Tomić sugárúton megkezdődnek a felújítási munkálatok a távhővezetéken. A sugárutat lezárják a Felszabadulás sugárút kereszteződésétől az Észak Hőtelepig terjedő szakaszon. A Jaša Tomić sugárútnak ez a szakasza teljesen le lesz zárva a forgalom előtt július 31-éig. A kerékpárúton és a járdán is megváltozik a forgalmi rend az Észak Hőtelep környékén, a munkálatok augusztus 8-áig tartanak.

Csütörtök délelőtt még le volt zárva a Felszabadulás sugárút, pénteken már a kerítéseket áthelyezték a Jaša Tomić sugárútra (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

Csütörtök délelőtt még le volt zárva a Felszabadulás sugárút, pénteken már a kerítéseket áthelyezték a Jaša Tomić sugárútra (Fotó: Szeli Balázs felvétele)

A közlekedési rend megváltozása a városi autóbuszjáratokat is érinti. A 11A és 11B vonalon közlekedő városi járatok is kerülőutakon szállítják utasaikat, a buszok a Kiszácsi és a Jovan Cvijić utcák kereszteződésénél balra fordulnak, és az I. Péter király sugárútig haladnak, majd jobbra fordulva folytatják útjukat a Felszabadulás sugárútig. Itt jobbra fordulva haladnak a vasútállomásig, megkerülve a lezárt részt. A megváltozott útszakaszon az I. Péter király sugárút és a Kiszácsi utca buszmegállóinál áll meg (a 8-as vonal megállóin).

A 11B járat a Felszabadulás sugárúton kialakított ideiglenes megállótól indul, majd a Felszabadulás és az I. Péter király sugárutakon végighaladva a feljebb leírt útvonalon éri el a Jovan Cvijić utcát, ahonnan a megszokott útvonalon folytatja útját.