2024. április 19., péntek
LABDARÚGÁS – BL-SELEJTEZŐ

Magyar könnyek a meccs előtt és után

A magyar és a szlovák bajnok, vagyis a Ferencváros és a Slovan BL-selejtezős mérkőzésén túlfűtött érzelmekre lehetett számítani, ami már a kezdés előtt megmutatkozott, hiszen a Groupama Arena előtt könnygázt is be kellett vetnie a rendőrségnek a rendbontókkal szemben.

Az első félidő egy pontján még a játékosokra is átragadtak a szurkolói ellentétek, a gólok pedig csak a második játékrészben érkeztek. A 70. percben a bal oldalról érkező beadást Boli bölcsen átlépte, Zachariassen pedig a kapuba passzolta a magyar vezetéshez. A vendégek viszont 16 perc alatt fordítani tudtak, Kasia egy szabadrúgás után kialakult helyzetből, Barszegjan pedig egy, a hosszú fölsőbe csavart, Dibusz által elérhetetlen kísérlettel talált be, így a Fradi egygólos hátrányból készül a jövő szerdai pozsonyi visszavágóra.

Zachariassen találata nem volt elég a győzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Zachariassen találata nem volt elég a győzelemhez (Fotó: Beta/AP)

Eredmények, BL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: Helsinki–Plzeň 1:2, Makkabi (H)–Olimpiakosz 1:1, Dinamo (K)–Fenerbahçe 0:0, Ferencváros–Slovan 1:2, Maribor Sheriff 0:0. KL-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés: Plovdiv–APOEL 0:0, Vikingur–Dunaszerdahely 0:2, Sutjeska–Klaksvik 0:0.

Női Eb, negyeddöntő: Anglia–Spanyolország 1:1, h. u. 2:1.