2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS – MAGYARCSERNYE

Ma tartják a jubileumi díszülést

A Roham a fennállásának 100. évfordulóját ünnepli

Egy idény lezárása, a nyári szünet a sportban kiváló alkalmat nyújt arra, hogy a klubok és a szövetségek értékeljék a szezonban elért eredményeket, levonják a megfelelő következtetéseket, és arra is, hogy terveket szövögessenek arra vonatkozóan, hogyan tovább. A magyarcsernyei Roham Labdarúgóklub különleges helyzetben érezheti magát, ugyanis idén a fennállásának 100. évfordulóját is ünnepli. Ennek kapcsán Tanók Tamás klubelnök nyilatkozott:

„A díszülésünkre meghívtuk mindazokat a valamikor itt futballozó játékosainkat, akik legalább két-három idényt töltöttek a csapatban, és valami maradandót alkottak. Majdnem 200–250 személy szerepel a meghívottak listáján, köztük a környező és a baráti klubok képviselői, a település és a község elöljárói, a hazai és a Magyar Labdarúgó-szövetség képviselői.

Tanók Tamás, a Roham elnöke a fényképkiállításra készülő képekkel (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)

Tanók Tamás, a Roham elnöke a fényképkiállításra készülő képekkel (Fotó: Vidács Hajnalka felvétele)

A díszülést megelőzően a kultúrotthonban fényképkiállítást nyitunk meg, amely bemutatja a klub 100 éves történetét. Jelenleg az U17-es korosztály számára zajlik egy táborunk, amelyen a mi fiainkon kívül a testvértelepüléseink képviselői vesznek részt, a magyarországi Bakonycsernyéről és az erdélyi Dózsa György községből. A tábor megvalósítására a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nél pályáztunk sikeresen. Augusztus végén a Roham egykori játékosai a Bakonycsernye és a székesfehérvári Videoton kombinált csapatával küzdenek meg, majd az ősz folyamán a felnőttegyüttesünk is játszana egy gálamérkőzést. Jelenleg három szakosztályunk van: egy felnőtt, amelyiknek edzői feladatait Vastag Attila látja el, és van egy U17-es, valamint egy U10-es csapatunk is, melyben 5-6 éves kortól 10 éves korig játszanak a gyermekek. Ennek a két szakosztálynak az edzője a nagykikindai Mészáros András, a Vojvodina egykori játékosa. A felnőttcsapat az idei évet a 6. helyen zárta a Nagykikinda–Begaszentgyörgy Községközi Ligában. Az U17-es csapat nagyon jól szerepelt a Nagybecskereki Körzeti Ligában, csak 4 ponttal maradtunk el az első helyezettől. Amire különösen büszkék vagyunk, az az, hogy ebben a ligában Budai Richárd személyében mi adtuk a gólkirályt, 18 góllal. Ami a felnőttcsapatot illeti, néhány pozícióban szeretnénk erősíteni, egy-két középpályásra és egy csatárra lenne szükségünk. Az U17-es csapat átkerül az U19-es ligába, a fiatalok életkora miatt. A mi környékünkön ilyen liga nincs, így folynak a tárgyalások a Tisza Menti Ligával, hogy csapatunk ott folytathassa. A legkisebbeknek a következő szezonban a nagykikindai szövetség szervez bajnokságot, amelyen szeretnénk részt venni” – hangsúlyozta az elnök.