2024. április 23., kedd

Vučević: Nem engedünk a hisztériának

Cikkünkhöz képgaléria kapcsolódik, amely ITT érhető el.

Hatvanhárom képviselő támogató, és négy képviselő tiltakozó szavazatával a városi képviselő-testület megszavazta Újvidék általános területrendezési tervét.

Mint ahogyan korábban beszámoltunk, tiltakozást szerveztek Újvidéken a városi területrendezési terv elfogadása ellen tiltakozó polgárok, incidensek is történtek.

Miloš Vučević, a székváros polgármestere az esetről azt nyilatkozta, egy kisebb csoport erőszakos viselkedéséről van szó, ami Újvidék polgárai ellen irányul.

– Nem fogunk engedni egy kisebb csoport hisztériájának, akik a város védelmezőinek adják ki magukat. Mindenki tegye a dolgát. Valaki ma tiltakozik, valaki a rendőrségre támad, valaki füstbombákat dobál, valaki transzparenseket lenget, és valaki a városi képviselő-testületben dönteni fog, mert őket a polgárok választották meg – mondta Vučević.

A szavazást megelőző napon egyébként a környezetvédelmi és más civil szervezetek képviselői közös közleményben szólították fel a városi képviselő-testület a tagjait arra, hogy ne támogassák Újvidék 2030-ig szóló általános területrendezési tervét.