2024. március 29., péntek

Támogatás hölgyvállalkozóknak

Az idén negyvennégyen pályáztak sikeresen

Miloš Vučević polgármester és Milorad Radojević, a városi tanács gazdasági kérdésekkel megbízott tagja szerdán a városházán ünnepélyes keretek között átadta a szerződéseket azoknak a hölgyeknek, akik elnyerték az idei évre szóló, vállalkozói támogatást. A női vállalkozások ösztönzésének céljából minden évben anyagi forrásokat biztosítanak azoknak a hölgyeknek, akiknek neve szerepel a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat újvidéki jegyzékében. Az idén erre a célra 300-350 ezer dináros összegben hagytak jóvá támogatásokat, a tervben megfogalmazott tevékenységtől, a kiadásoktól és a beruházásoktól függően.

A polgármester gratulált a nyertes pályázóknak, majd hangsúlyozta, hogy a város lehetőségeihez mérten mindent megtesz annak érdekében, hogy az első lépést és az első évet, ami mindig a legnehezebb, kissé megkönnyítse számukra.

– A teljes összeg, amit erre a célra szántunk, 15 millió dinárt tesz ki,  negyvennégy hölgy között osztottuk szét, és már augusztusban várható a következő, gazdasági előjelű pályázat meghirdetése. Ezzel szintén a vállalkozókat szeretnénk támogatni, a nők mellett a férfiakat is. Ennek a pályázatnak a pénzalapja 45 millió dinár. Az idén rekordösszegű, vagyis 350 ezer dináros támogatást sikerült biztosítanunk, ami reményeim szerint elegendő lesz a vállalkozáshoz az első évben. Az is örömmel tölt el, hogy a 2018-ban pályázó nők 83 százaléka még mindig működteti vállalkozását, ami hatalmas siker, ha azt nézzük, hogy milyen nehéz évek állnak mögöttünk. Egyértelmű, hogy jól kigondolták, kiválóan megszervezték bizniszüket. Bátrak voltak, és ennek köszönhetően a járvány időszakában is talpon tudtak maradni – emlékeztetett Vučević.

A pályázó hölgyek nevében Nataša Padrov, a Brutalika ketering vállalkozás tulajdonosa szólalt fel, majd köszönetet mondott a városnak a támogatásért, és egyben reményét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a nyertes pályázók hosszú és sikeres vállalkozásokat vezethetnek majd.

@sz = F. D.