2024. március 28., csütörtök

Odaítélik Óbecse község díjait

Az óbecsei községi képviselő-testület tegnap megtartott 28. ülésén a képviselők többek között jóváhagyták az Óbecse község 2022. évi díjainak odaítéléséről szóló határozatot.

Óbecse képviselő-testülete 2010-ben úgy döntött, hogy községi elismerésben részesüljenek azok a személyek és szervezetek, akik/amelyek jelentős mértékben hozzájárultak a község a gazdaságban, tudományban, művészetekben, a sportban vagy más téren elért sikereihez. Ötévente díszpolgárt is választanak. Az önkormányzat minden évben legfeljebb hét községi díjat adományoz a jelöltek közül kiválasztott személyeknek és szervezeteknek. A díj odaítéléséről a községi képviselő-testület hoz határozatot, átadására pedig minden évben a községnapi díszülésen, azaz augusztus elsején kerül sor. – Az idén tizenegy kiváló jelölt közül kellett kiválasztanunk azt a hét személyt és szervezetet, akik/amelyek végül megkapják majd a községi díjat, és átvehetik a plakettet augusztus elsején. Az önkormányzat minden évben nyilvános felhívást tesz közzé mind a községi díjak odaítélésére és a díszpolgári elismerésre, a polgárok benyújthatják indoklással ellátott ajánlásaikat. Bárki tud javaslatot küldeni, természetes és jogi személyek egyaránt, az Óbecse község éves díjait kiosztó és díszpolgári címet odaítélő bizottság javasolja a községi képviselő-testületnek a díjazottak névsorát – magyarázta Kiss Igor, az óbecsei községi képviselő-testület elnöke.

Fotó: Kancsár Izabella

Fotó: Kancsár Izabella

Az ülésen hat napirendi pontról folytattak vitát a képviselők. A községi képviselő-testület tagjai elfogadták többek között az óbecsei Városi Színház 2021. évi munka- és pénzügyi beszámolójának elfogadásáról szóló határozatot, az óbecsei Népkönyvtár 2021. évi munkabeszámolójának elfogadásáról, valamint a Tiszamente-Óbecse Kommunális Szolgáltató Kft. 2022. évi munkaprogramja első módosításának elfogadásáról szóló határozatot.