2024. április 23., kedd

Ha Mohol, akkor Fest Ada!

A moholi Hangárnál ingyenes sátorozási lehetőséget biztosít a fesztivál látogatóinak az adai Ifix Ifjúsági Szervezet

A hétvégén Moholon igényes és fergeteges rockzene várja a vendégeket a Fest Ada könnyűzenei rendezvényen az Annuska Clubban, illetve gyermek- és szórakoztató programok, valamint ingyenes táborozási lehetőség a fesztiválozókat az adai Ifix Ifjúsági Szervezet jóvoltából a helyi Hangárnál, az egykori moholi vásártéren. Pénteken és szombaton 21 órától három-három zenekar koncertjén bulizhatnak majd a fiatalok és a kevésbé fiatalok a moholi Annuska Clubban. A fesztivál szervezői az adai Ifix Ifjúsági Szervezettel is együttműködnek. Virág Imre, a Fest Ada egyik szervezője napilapunknak elmondta, hogy az ifjúsági szervezet a fesztivál helyszínétől mintegy tízpercnyi sétára található Hangárnál, az egykori vásártéren tábort szervez, ahol ingyenes sátorozási lehetőség várja mindazokat, akik vidékről érkeznek a fesztiválra, és mindkét nap jelen szeretnének lenni a koncerteken. Tusolókat és illemhelyeket is kialakítanak a számukra. Továbbá egy lazább programot is szerveznek a fesztiválozók számára a helyszínen. A tábor pénteken délután nyitja meg kapuit, majd 19 órától bemelegítő parti lesz a fesztiválozóknak, valamint az Annuska Clubban megtartott koncertek után a sátorozók tábortűz melletti élő zenére térhetnek nyugovóra. A táborban szombaton déltől gyermekprogramok lesznek, köztük kézműves-foglalkozások és körjátékok, valamint foci a fiataloknak. A táborozókat 15 órától a hangszerek világába avatják be, amit 17 órától egy meglepetés zenekar koncertje követ. 18 órától örömzenélés lesz, majd pedig az idősebbeknek tartanak koncerteket a Fest Ada kezdetéig. A fesztiválkoncertek után diszkózni, illetve retró partizni invitálják a táborlakókat.

A Fest Adán pénteken 21 órától a vajdasági Deskavaary zenekarra melegíthetnek be a látogatók. A világ legjobb plank-punk zenekara 2019 óta az egyik legszínesebb színfoltja a vajdasági zenei színtérnek. A srácok 2020-ban a III. Vajdasági Könnyűzenei Tehetségkutató Fesztivált simán megnyerték egyedi hangzású saját szerzeményeikkel. Őket a szegedi Urbán Edina és zenekara, az Urban Legends követi, végül a fesztivál házi zenekara, a Baraparty lép fel az Annuska színpadán. Szombaton a vajdasági élő rocklegendák zenekara, az Old Skullz melegít be a magyarországi Zorallnak, végül az újvidéki Osmi dan koncertje zárja a fesztivált.

A belépőket elővételben az adai könyvtárban, illetve a Bis-Produktban lehet megvásárolni, a napijegy 800 dinár, a kétnapos jegy 1000 dinár. A szervezők azt ajánlják, hogy lehetőleg elővételben vegyék meg a jegyeket a fesztiválozók, mivel csak abban az esetben árusítanak a helyszínen, ha marad ki belépő.